Haberler

Mehmet Şimşek'ten temmuz ayı enflasyon rakamlarına ilk yorum

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı temmuz ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Şimşek "Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız" dedi.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon, temmuzda aylık bazda yüzde 3,23 olurken yıllık bazda yüzde 61,78'e geriledi.

Temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin ilk değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Yıllık enflasyon düşüyor" mesajını paylaştı.

"AYLIK ENFLASYON GEÇİCİ ETKİLER KAYNAKLI ARTTI"

Bakan Şimşek açıklamasına şöyle devam etti; "Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi.

"VATANDAŞLARIMIZIN REFAHINI KALICI OLARAK ARTIRACAĞIZ"

Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız."

Mehmet Şimşek'ten temmuz ayı enflasyon rakamlarına ilk yorum

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Şimşek Dezenflasyon Politika Ekonomi Finans Finans Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (27)

Yakup Şan:

HİÇ BİRŞEYDE DÜŞÜŞ FİLAN YOK SAYIN ŞİMŞEK, HALA FİYATLAR DOLU DİZGİN YÜKSELMEYE DEVAM.BARİ KANDIRMAYIN MİLLETİ..

Yanıtla7301
Erdinç Arslan:

Yani diyor ki ; Temmuz ayında dış minnaklar etkiledi :) hey Yarabbim sen içimden geçenleri biliyorsun.

Yanıtla8206
İzzet Baştemur:

atmaya devam salla bakalım

Yanıtla3182
Yılmış YILMAZ:

Sayın bakan her alanda zamlar son sürat devam ederken enflasyonun düşeceğine inanmıyorum bir vatandaş olarak. Son bir ayda iğneden ipliğe her şeye gene zam gelemeye devam ediyor. Özellikle gıda ile kira konusunda çok ciddi tedbirler alınmalı gıda için tavan fiyat uygulaması gelmeli, kira için il, ilçe bazında tavan fiyat belirlenmeli, o fiyatın üzerinde kira talep edenler engellenmeli.

Yanıtla8152
Hakan Yorulmaz:

bu önümüzdeki dönem tam olarak ne zaman ben cok merak ediyorum da ?

Yanıtla3151
Baba Yabgu:

Bu ne diyor ya başka ülkenin bakanı mı bu

Yanıtla7138
Abdullah Atik:

Salı sallanır ,çarşamba çarşafa dolanır, Rahmetle anıyorum Kemal Sunalı …

Yanıtla3141
HAKAN AKAN:

Bu adam konuşunca sinirlerim tavan yapıyor camı çerçeveyi indiresim geliyor

Yanıtla6132
Samet Bali:

Sayın bakan akp nin oylarinin düştüğü kadar enflasyonu dusurseniz emin olun hissedeceğiz.daha geçen dogalgaza 38 zam geldi bu herşeye yansıyacak.

Yanıtla3124
emin demirtaş:

ENFLASYON DÜŞECEK DENİLİYOR SUAN MARKETLERDE FİYATLAR ARTMIŞ DURUMDA ALDIĞIMIZ 3 KURUŞ ONUDA KREDİ KARTLARIN FAİZİNŞ ÖDEMEKTEN HER AY BELLİ MİKTARINI ERİTİR OLDUK FAİZE EZİLEN ENFLASYONA EZİLEN FAİŞ FİYATLARA EZİLEN ASGARİ ÜCRETLİ EMEKLİ PERİŞAN DEVLET OLARAK BU İNSANLAR BÖYLE YÜZ ÜSTÜ BIRAKILAMAZ ASGARİ ÜCRETLİ İLE EMEKLİNİN SORUMLULUĞU BU DEVLET YANLIZ BIRAKILMAMALI

Yanıtla291
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title