Haberler

Memur maaşlarına ek ikramiye! Rakam da hesaplara yatacağı tarih de belli

Güncelleme:
Abone Ol

Toplu sözleşme ikramiyesi hakkının yasal düzenlemeye alınmasıyla 2 milyonu aşkın memura ek ödeme yapılacak. Bu kapsamda sendikalı tüm memurlar her ay 641 lira alacak. Ödemelerin 15 Ağustos günü maaşlarla birlikte yapılması bekleniyor.

Kamu görevlilerinin önemli kazanımlarından biri olan toplu sözleşme ikramiyesi, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasıyla iptal edilmişti. Meclis'te kabul edilen maddeyle bu hak, yasal düzenleme kapsamına alındı.

HER AY EK ÖDEME ALACAKLAR

Bu sayede sendikalı memurlar, toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641 lira 81 kuruş almaya hak kazandı. Sendikalı tüm memurlara bu ödeme her ay yapılacak. Düzenlemenin sendikal örgütlenmeye de katkısı bulunuyor. 2 milyona aşkın memura yapılacak ödemelerin 15 Ağustos günü maaşlarla birlikte yapılması bekleniyor.

"YÜZDE 2'LİK BARAJ KALDIRILDI

Konuya ilişkin TRT Haber'e değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Bulunduğu hizmet kolunda yüzde 2 barajını aşan sendika üyelerine verilen bir düzenlemeydi. Koyulan hüküm ile birlikte yüzde 2'lik baraj kaldırıldı. Sendikalı olan maaşından sendika kesintisi yapılan bütün memurlar bundan yararlanacaktır" dedi.

YENİ YILDA MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Öte yandan Merkez Bankası yılın 3. enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahminlerini açıkladı. Söz konusu tahminlerle emekli ve memur zammı hesaplanabiliyor. Yüzde 38 olarak hesaplanan enflasyon tahminine göre; memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte artışları yüzde 6.62 oranında olacak. Eğer yüzde 42 oranındaki üst bant gerçekleşirse bu kez memurlar ve memur emeklileri için zam oranı yüzde 9.70'i bulacak.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Sendika Ekonomi Finans Güncel Memur Memur Finans Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (42)

Ayhan kuğu:

bu parayı emeklilere verseydiniz keşke

Yanıtla73175
Baturan Kozan:

çok doğru bence karıkoca 120.000 toplam maaş alıp ağlayan var birde 14.000 alıp şükreden

936
Orion Onion:

Haklısın memur sendikaları emekliler için var :D

427
uğur ata:

emekli ve asgari ücretli geçinemiyor memura ikramiye sanki memur 12500 lira alıyor. Boyle mi adalet olacak bu ülkede

Yanıtla65144
İdris Durmaz:

Sendikasız memurlar ne alacak peki :)

Yanıtla38162
Yasar Unal:

Alınları dik bir şekilde yaşamaya devam edecekler İdris bey. Aidatı hükümet tarafından ödenen bir yapıya sendika denemez. Olsa olsa arka bahçe olur. Sadece adı sendika olan bu tür yapılar mensuplarına az bir miktar ödeyerek büyük kazanımlarını gasp etmek amacı güden iktidarın çalışanları kandırma yollarından biri haline dönüşmüşlerdir.

417
TÜRKİYEM:

SENDİKALI OLACAK

411
Cemal Karatay:

641 Lira kadar daha fakir kalacaklar :)

28
Sihirbazın Çırağı:

Bozdurun harcayın çocuklar ama hak ettiğiniz kadarını.

Yanıtla28123
serdar büyükbayraktar:

sana mı soracaklar isterse tamamını harcarlar

87
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title