Haberler

Paranın patronundan "Asgari ücrete ara zam" sorusuna dikkat çeken yanıt

Güncelleme:
Abone Ol

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bir gazetecinin "Asgari ücrete zam yapılmamasına rağmen Temmuz ayında enflasyonun yine arttığını gördük. Merkez Bankası hâlâ ücretlere yapılan zamların enflasyonu artırdığı-etkilediği görüşünde mi?" sorusuna "Asgari ücret konusunda biz karar verici değiliz, tavsiye kurumu da değiliz. Bu sene tek zam olmasını da bu şekilde projeksiyonlarımıza koyduk. Olay bundan ibaret" yanıtını verdi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, İdare Merkezi'nde yılın Üçüncü Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI

Karahan, 2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerinde değişikliğe gitmediklerini belirterek "Enflasyonun 2024 yılı sonunda yüzde 38'e gerileyeceğini öngörüyoruz, 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduk" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMAMASINA RAĞMEN ENFLASYON YİNE ARTTI"

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Merkez Bankası Başkanı Karahan'a bir gazeteci tarafından "Asgari ücrete zam yapılmamasına rağmen Temmuz ayında enflasyonun yine arttığını gördük. Merkez Bankası hâlâ ücretlere yapılan zamların enflasyonu artırdığı-etkilediği görüşünde mi?" sorusu yöneltildi.

"BUNU DA ŞEFFAFLIK GEREĞİ KAMUOYUYA PAYLAŞTIK"

Karahan'ın yanıtı ise şu şekilde oldu; "Bize kanunla verilen görev fiyat istikrarını sağlamak. Burada toplumsal refaha yapacağımız en büyük katkı da bu olacak. Enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşmesi büyümenin getireceği refah için her kesime daha sağlıklı şekilde yansımasına sebep olacak. Enflasyonun düşmesi en çok düşük gelirliyi etkileyecek. Çünkü zorunlu harcamaları fazla olan düşük gelir grupları yüksek enflasyondan daha fazla etkileniyor. Bu grubun refah artışı için fiyat istikrarının sağlanması gerekiyor.

Asgari ücret konusunda biz karar verici değiliz, tavsiye kurumu da değiliz. Biz sadece tahmin ve politikalarımızı oluştururken bu konuda bir varsayımda bulunmak durumundayız. Varsayımda bulunurken de yetkililer tarafından yapılan açıklamaları göz önünde bulunduruyoruz. Bu sene tek zam olmasını da bu şekilde projeksiyonlarımıza koyduk. Bunu da şeffaflık gereği kamuoyuyla paylaştık. Olay bundan ibaret."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Fatih Karahan Asgari Ücret İş Dünyası Ekonomi Finans Zam İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Üveys Uyanık:

boş adamlar

Yanıtla578
şahabettin Ayyıldız:

Bu devran böyle gidemez

Yanıtla357
Suphi Sıcakyüz:

Elektiriye %38 zam ürünlere zam yaptırdı

Yanıtla253
Savas Ozturk:

Hikaye anlatıyor iyi uykular

Yanıtla227
şahabettin Ayyıldız:

Dua edin boş şeylerle uğraşmayın dememiş

Yanıtla124
Cevap :

Bunun gibilere asgari ücret vereceksin geçinsinler bakalım geçinebilecek mi?

Yanıtla122
Hasan Turk:

2 yil daha zam.yapilmasin.ulke duzelir

Yanıtla156
Erol Birol :

2 yıl hiç zam yapmassa ülkede zenginden başka insan kalmaz.

04
Bülent Halil:

Adam falcı mübarek hep varsayım lar üzerine ekonominizi yönetiyor yok yıl sonu 38 tutmazsa 48 2025 18 tutmasa 58 2026 9 tutmasa 49 sanki Loto tutturacak varsayım larla ekonomi yonetilseydi birtane falcı bulur küreye baktırır nasılsa falcıda sallıyor bu bakanda tutarsa bak yaptım tutmasa kader der geçer memlekette bakanmı yok biri gider başkası gelir milletle alay edip gecerler

Yanıtla116
ibrahim yılmaz:

adımız artık düşük gelir grupları oldu

Yanıtla114
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title