Haberler

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak

Güncelleme:
Abone Ol

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün faiz kararını duyuracak. Bir önceki toplantıda politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan liderliğinde gerçekleşecek toplantının ardından saat 14.00'te faiz kararının kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, cari ay sonu politika faizi beklentisi yüzde 50.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan liderliğinde bugün toplantı gerçekleştirecek.

SAAT 14.00'TE DUYURULACAK

Toplantının ardından, saat 14.00'te merakla beklenen faiz kararı kamuoyuyla paylaşılacak. Geçtiğimiz ay yapılan Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu.

TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, politika faizine ilişkin cari ay sonu beklentisi yüzde 50 olarak öngörülüyor. Ancak, üç ay sonrası için bu oran beklentisi yüzde 48,10'a gerilemiş durumda. Uzun vadeli beklentilere bakıldığında ise, 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi yüzde 34,57'den yüzde 33,30'a düşmüş görünüyor.

Haberler.com / Bilal Ceran - Ekonomi

Para Politikası Kurulu Merkez Bankası Merkez Bankası Fatih Karahan Politika Ekonomi Finans Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

Arif İnanç:

Cari açık böyle devam etti surece devalüasyon daha hızlı olmaktadır. Ekonomik ve makro dengelerdeki bozulmalar yabancı yatırımcıyı korkutup kaçırmıştır. Özellikle borsa daki manipülasyonlar dan dolati yabanci yatırımcı çekilmiş, kısa vadede faiz alip gitmiş görünüyor. Enflasyonist baskıdan dolayı sıcak para sıkı para politikasına dönüşüyor. Ama biz de yatırım için değil faiz için giriş çıkışlar oldu. Merkez bankası devalüasyon için faizi indirebilir. Bunları cok yaşadık maalesef.Cebiniz bol olsn

Yanıtla08
Ali Tokgönül:

Abi bundan önceki " Nas " iyiydi be gardaş . En azından %8 civarında tutuyordu . Bakın bu " nas 'a " %50 . Olmaz kardeşim , olmaz . Kaç tane " nas " var , ben de anlamadım ki !

Yanıtla01
Doğrucu:

Yarın 2 cami yaparlar nas nus allah yallah herşey unutulur :))

00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title