Haberler

Merkez Bankasının Faiz Kararı

Abone Ol

ANGİAD Başkanı Değer: "Faiz oranlarındaki artış, yatırım, üretim ve istihdamda elden edilen bütün başarıların heba edilmesi anlamına gelmektedir"

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, faiz oranlarındaki artışın, yatırım, üretim ve istihdamda elden edilen bütün başarıların heba edilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Değer, yazılı açıklamasında, Merkez Bankasının faiz artırımına gitmesini olumlu bulmadıklarını belirterek, kararın ardından, iş dünyasının sıkıntı yaşayacağını savundu. Değer, "Faiz artışı, sanayici ve iş adamlarının, hatta kredi borcu olan sokaktaki vatandaşın fişinin çekilmesi anlamına gelmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ekonomisinin, küresel ekonomik krize rağmen son 10 yıldır istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve söz konusu büyümenin üretim ile istihdam artışına olumlu yansıdığını ifade eden Değer, şunları kaydetti:

"Faiz oranlarındaki artış, yatırım, üretim ve istihdamda elden edilen bütün bu başarıların göz göre göre heba edilmesi anlamına gelmektedir. Faiz artırımından sonra bankalar borçlanma maliyetlerinin arttığını gerekçe gösterecek ve bu maliyetleri faizleri yükselterek piyasaya yansıtacak. Borcu olan sanayici ve iş adamının borcu katlanacak. Kredi kullanan vatandaşın faiz yükü büyük oranda artacak. Ekonomideki istikrarın sürdürülebilir olması bu koşullarda mümkün değil." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Abdullah değer Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title