Haberler

380 ton kayıt dışı limonu fiyatları daha da yükselsin diye depoda beklettiler

Güncelleme:
Abone Ol

Mersin'in Erdemli ilçesinde fahiş fiyat denetimlerinde, Hal Kayıt Sistemi'ne bildirilmeyen 380 ton limon tespit edildi. Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekiplerinin de görev aldığı denetimlerde, ürün sahibi 3 kişi hakkında tutanak tutuldu.

Mersin'de Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin fiyatlardaki artış nedeniyle başlattığı denetimlerde, iki depoda Hal Kayıt Sistemi'ne (HKS) bildirilmeyen 380 ton limon tespit edildi.

DENETİMLER SIKLAŞTI

Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin, son dönemde limon fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle başlattığı çalışmalar sürüyor. Çalışma kapsamında, kent merkezi ve ilçelerdeki soğuk hava depolarında denetim yapıldı. Erdemli ilçesindeki iki depoda yapılan incelemede, HKS'ye kaydı yapılmayan 380 ton limon olduğu belirlendi.

3 KİŞİ HAKKINDA TUTANAK TUTULDU

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekiplerinin de görev aldığı denetimlerde, ürün sahibi 3 kişi hakkında tutanak tutuldu. Ekiplerin, limon fiyatlarındaki artışa yönelik denetimleri devam ediyor.

HAZİRAN AYININ ZAM ŞAMPİYONU

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen haziran ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. Listede haziran ayında fiyatı yüzde 56,64 artan limon birinci sırada yer aldı.

İşte baskın anından kareler;

Mersin'de HKS'ye kayıt edilmeyen 380 ton limon tespit edildi

Mersin'de HKS'ye kayıt edilmeyen 380 ton limon tespit edildi

Mersin'de HKS'ye kayıt edilmeyen 380 ton limon tespit edildi

Mersin'de HKS'ye kayıt edilmeyen 380 ton limon tespit edildi

Mersin'de HKS'ye kayıt edilmeyen 380 ton limon tespit edildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Erdemli Mersin Güncel Tarım Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (64)

sayim selen:

yani bu limonu 15 tl den 50 tl ye 380 ton limon mu çıkarmış,,,,,

Yanıtla268115
Kayıp KİTAP:

Adam kaçtan aldığını söylememiş kayıdı yok deniyor. Demekki çok çok ucuza almış. İstiflemiş 100 TL geçince piyasaya verecek olsa . Kilo başı 90 tl kar yapsa 7.200.000TL kar yapar. Burda stokçuluktaki parayı görebilirsiniz.

5151
Ahmet karabulut:

Lan sayim sayarim sana

17131
YalancıSavar:

bunun gibi başkası da var belki

2100
orhan eren:

omminoglu daha neolsun.

16
Ben bilmemm:

Peki akaryakıt nasıl 45 TL oluyor. Ülkemde doğalgaz ve petrol fışkırıyor. Akaryakıt zamlaniyor. Yani hükümet stokculuk yapıyor....

13
Misafir:

50 olmaz da 30 olurdu belki..

30
Kaanije Kalesi:

Boş ve gereksiz bir yorum olmuş sayim bey.

01
Selçuk Demircigil:

6 ay önce para etmiyor diye agaclari kesiyorlardı. Simdi 80 lira olmus. Türkiye yüzyılı hayırlı olsun.

Yanıtla45263
Cefer:

senin gibiler sagolsun iste. adamlar ulu orta gösteriyo problemin nerde oldugu...hala hükümete laf atma pesindesiniz. yani bu 10 problemin biri bunu gibiler ortadan kalksa belkide bukadar pahali olmayacak hersey

57112
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title