Haberler

Mevsimlik İşçilerin Yaşam Mücadelesi

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa'dan çalışmak için Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ne gelen aileler iş bulamadıkları için ortada kaldı.

Şanlıurfa'dan çalışmak için Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ne gelen aileler iş bulamadıkları için ortada kaldı. Kaymakam Raşit Zengin, ortada kalan Urfalı ailelere barınmaları için elektriği, suyu olan ve sosyal etkinlikler yapabilecekleri çadırlar hazırlandığını ve bir iki gün içinde ailelerin bu çadırlara taşınacağını söyledi.

Tarlalarda mevsimlik işçi olarak çalışmak için Ankara'ya gelen Urfalı aileler iş bulamamaktan şikayetçi. Kendi imkanlarıyla kurdukları ve içme suyu, tuvaleti, elektriği olmayan çadırlarda barınan aileler, hem iş bulamadıklarını, hem de sefalet içinde yaşadıklarını belirterek, kendilerine sahip çıkılmasını istediler.

Urfa'dan gelen İbrahim Akar, durumlarının perişan olduğunu belirterek, iş bulamadıklarını belirterek, 'Bizler buraya çalışmak için geldik. Ancak, iş bulamıyoruz. Günlük kazancımız iş olursa kişi başı 20 lira. Bayramdan sonraya kadar bekleyeceğiz. İş olmazsa tekrar Urfa'ya döneceğiz. Orada pamuk işlerine bakacağız. Ancak, zar zor geçiniyoruz. 6 çocuğum varö dedi.

ASKER-POLİS OLMAK İSTİYORLAR

Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren aileler, günlük yaşamlarını zorluklarla sürdürüyor. Çadırlarda kalan kadınlar leğenlerde, hijyenik şartlarda uzak ve kötü koşullarda çamaşırları yıkıyıp, çocuklarını banyo ettiriyorlar.

Bu arada çadırlarda kalan çocukların çoğu isi okumak istedikleri ve okuyup, asker yada polis olmak istediklerini söylemeleri dikkat çekti. Su sorunu yaşayan aileler, 500 metre uzaklıkta bulunan bir çeşmede su ihtiyaçlarını temin ediyorlar.

KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mevsimlik tarım işçileri projesi var kapsamında Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin'de çalışma başlattı. Kaymakam Zengin, proje kapsamında mevsimlik işçiler için elektriği, suyu olan çadırlar kurulacağını belirterek,

"Buraya mevsimlik işçi olarak gelen vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için bu işçilere tuvaleti, banyosu olan çadırlar ile ortak etkinlikler için sosyal çadır dediğimiz elektrik ve suyu olan çadırlar kurduk. Onları bugün buralara yerleştireceğiz. Belediye ve yerel imkanlarımızla 40 çadır kurduk, şu anda 13 aile kalmış onları yerleştireceğiz. Çadırlar onlar gidinceye kadar kalacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title