Microsoft Bilişim Zirvesi
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, 2020 yılında bilişim harcamalarının yüzde 80'ini, yeni mega eğilimlerinin oluşturacağını kaydetti.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, bağımsız araştırma şirketi IDC analizine göre 2020 yılında bilişim harcamalarının yüzde 80'ini, mobilite, sosyal ağlar, bulut ve büyük veri olarak bilinen yeni mega eğilimlerin oluşturacağını kaydetti.
Microsoft Türkiye, bilişim sektöründe faaliyet gösteren kurumlar ve iş ortaklarıyla bilgi teknolojisi uzmanlarına yönelik olarak düzenlendiği Microsoft Bilişim Zirvesi 2012'de bilişimde çok sesliliğin yönetilebilmesi için geliştirdiği yeni çözümleri paylaştı.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Microsoft Bilişim Zirvesi'nde, sektörün geleceğine yön verecek yeniliklerin yanı sıra Türkiye'nin dijital geleceğini biçimlendiren çözümler ve başarı öyküleri de anlatıldı. Windows, Office, Sunucu-Araçlar, Bulut ve İş Ortağı başlıkları altındaki 5 paralel oturumda, 25 sunumun gerçekleştiği zirveye yaklaşık 1.200 bilişim profesyoneli katıldı.
Zirvenin açılışında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, teknoloji adaptasyonunun bugüne kadar olduğundan çok daha hızlı gerçekleştiği bir çağda olunduğunu, bilişimdeki yeni gelişmelerle beraber yepyeni araçlarla çok sesliliği yönetmenin bilişim yöneticileri için en önemli konu haline geldiğini ifade etti.
Özmen, şunları kaydetti:
"İçinde bulunduğumuz dijital çağda teknoloji, farklı endüstriler ve kamu için çok daha yüksek verimlilik ve fırsatlar sağlıyor. Bilişim teknolojisi artık hayatlarımızın her alanına nüfus etmiş durumda... Bu teknoloji insanların aileleri, arkadaşları ve aynı zamanda da kurumlar ile çok daha kolay ve kişiselleştirilmiş iletişim kurmalarını sağlıyor. Bağımsız araştırma şirketi IDC'nin analizlerine göre 2020 yılında bilişim harcamalarının yüzde 80'ini yeni mega eğilimler oluşturacak. Bu dört mega eğilimi mobilite, sosyal ağlar, bulut ve büyük veri olarak tanımlıyoruz. Microsoft Türkiye olarak kurumlara bu yeni çağda rekabet etmelerini sağlayacak ve bu rekabeti fırsata çevirecekleri yeni ürün ve hizmetleri Türkçe olarak sunuyoruz. Üstelik tüm bu yenilikleri cihaz karmaşasını ortadan kaldırarak, istediğiniz zaman tüketici istediğiniz zaman üretici olabileceğiniz teknolojilerle sağlıyoruz" dedi.
-Avea-
Avea Kurumsal İş Biriminden Sorumlu Kıdemli Direktör Tunç Taşman ise zirve ile ilgili olarak, "Bugün burada, Türk Telekom Grubu olarak, Türk Telekom, Avea ve TT Net ile güçlerimizi birleştirerek hayata geçirdiğimiz 'BİZ' kimliğimizle bulunuyoruz. Uluslararası platformda standart koyucu ve referans bir şirket olan Microsoft bünyesinde düzenlenen, bilişim sektörünün geleceğine yön verecek yazılım ve çözümlerin yanı sıra teknolojinin son trendlerinin de paylaşılacağı Microsoft Bilişim Zirvesi'ni desteklemekten mutluluk duyuyoruz" dedi.
Zirvenin açılış konuşmalarının ardından, en yeni teknolojilerin demo gösterimlerine yer verildi. Hızlı ve akıcı bir ara yüz ile bireylerin hayatını kolaylaştıracak olan Windows 8, kurumsal dünyaya ise yepyeni bir iş dünyasının kapılarını açtığı vurgulandı.
Üretkenlik, güvenlik, yönetilebilirlik, uyumluluktan ödün vermeden, hem tablet hem PC olabilen, hem dokunma hem fare ve klavye destekleyen, ince, hafif, uzun pil ömürlü cihazlar ile iş ve eğlenceyi bir araya getiren Windows 8, zirvede kullanıcı deneyimine sunuldu.
Zirvede Windows 8'in yanı sıra PC'lerde, tabletlerde ve telefonlarda Windows'la çok yakın çalışacak şekilde tasarlanan Yeni Office'in de kurumlara müşteri ve iş ortaklarıyla ilişkilerini güçlendirebileceği, üretkenliklerini artırabileceği belirtildi.
Sektördeki yeniliklerin bilişim profesyonelleri ve karar vericiler ile paylaşıldığı etkinliğin ana platin sponsorluğunu BİZ (TTNet, AVEA, Türk Telekom) üstlenirken; Nokia, HTC, EMC, Intel ve Asus da platin sponsorlar arasında yer aldı.
Muhabir: Ahmet Hacıfazlıoğlu
Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL