Haberler

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren gelişme! AK Parti, memur ve emeklilikte büyük değişiklik sinyali verdi

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti'den, milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren açıklama geldi. Geniş bir kesimin hayatını doğrudan etkileyecek açıklamayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz yaptı, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası ile emeklilik sisteminin değişebileceğini söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 5 milyonu aşan memur çalışan sayısı, EYT ve sosyal güvenlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demiröz, EYT sonrası güvenlik sisteminde eksikliklerin ortaya çıktığını söyledi. Bunları düzeltmek için bir dizi öneri sıraladı.

YENİ BİR EMEKLİLİK SİSTEMİ Mİ GELİYOR?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, emeklilerin durumunu bildiklerini belirterek, "Emeklilerin emeklilik sistemini gözden geçirmemiz lazım. EYT çıkarıldıktan sonra tabii sosyal güvenlik sistemi biraz daha karmaşık hale geldi. En kısa zamanda tekrar Türkiye'nin bunu normal, uluslararası düzeyde bir sosyal güvenlik sistemine kavuşturması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

657'DE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ VERDİ

Vedat Demiröz, "Hatta belki 657 Devlet Memurları Yasası'nda da yeni bir düzenleme yaparak bizim özel sektörü öne çıkarıp cazip hale getirmemiz lazım" şeklinde konuştu. Mevcut durumda herkesin kamu sektöründe çalışmak istediğinin altını çizerek "öyle olmayınca herkes devlete yükleniyor, devlette şu anda 5 milyonu aşan çalışanımız var. Bu çok yüksek. Yani hem e-Devlet'e geçtik mesela, onun da avantajları olmasına rağmen bu 5 milyonu geçen devlet memuru sayısı, ülkenin maaş ödemeleri bakımından, bütçedeki ödemeler bakımından yüksek bir rakam" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Vedat Demiröz AK Parti Ekonomi 3-sayfa Finans Memur 3.Sayfa Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Kadir Kacar:

memurlar da asgari ücret alsın cumartesi günü de çalışsın bu sorun çözülür işçi neyse memur da aynı olsun......

Yanıtla3112
Gökhan Ccc:

mesela muhtarliklari kapatmakla başlayabilirsiniz,

Yanıtla041
Mahmut ÖZAYDIN:

600 milletvekili de fazla ama onu konuşmazlar. Çünkü nefislerine ağır gelir

Yanıtla027
SERVET BİLGİN:

EMEKLİYE İĞNE MEMURA ASGARİ ÜCRET YAKIŞIR.

Yanıtla163
vatandaş:

kamuda emekliliği gelmiş ve eyt den emekli olabilecek kişileri acilen emekli edip. yerine kimseyi almayarak bütçeyi bir kısım rahatlatın

Yanıtla215
gürcan kandemir:

kesinlikle doğru bürokrasinin azaltılması ve hantal memurların sistem tarafından eğitilmesi şart. Bununla beraber harçların da düşmesi lazım 1 evraga 30 40 yer yer daha fazla para vermemek gerekli (Tapu) gibi...

Yanıtla27
Ali İğsek:

lan bu hale ben mi getirdim

Yanıtla09
Esra Ceylan:

Cok dogru ve yerinde bir karar olur.

Yanıtla53
Avşar OĞLU:

Bugünkü admin de taraftar galiba. Argosuz hakaretsiz yorum yapıyorum lakin yayınlamıyor. Hayırdır, çıkarın mı var admin ? Editörlük böyle mi yapılıyor ? Uygulamanızı silmeme ramak kaldı. Sosyal medyada da paylaşırım gerekçesini

Yanıtla05
hikmet yaşar:

ben şahsen bunların ALLAH dan başka bir şeylerine inanmam

Yanıtla03
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title