Haberler

Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması

Abone Ol

Hüseyin Karatepe - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin eski dönemlere göre büyük gelişim ve değişim gösterdiğini kaydederek, "Türkiye artık eski Türkiye değil."

Hüseyin Karatepe - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin eski dönemlere göre büyük gelişim ve değişim gösterdiğini kaydederek, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Ülkemiz, ekonomisi, siyasi istikrarı ve güven ortamıyla yatırımcılar için korkulacak değil, fırsat ülkesi haline geldi" dedi.

Yazıcı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltmesini AA muhabirine değerlendirdi.

Moody's'den gelen not artışının son derece önemli olduğuna işaret eden Yazıcı, bunun yerinde ancak biraz gecikmiş bir karar olduğunu vurguladı.

Fitch'ten sonra Moody's'in de ülkenin kredi notunu "yatırım yapılabilir" düzeyine yükselttiğini hatırlatan Yazıcı, büyük ölçekteki uluslararası yatırım kuruluşlarının bir ülkeye yatırım yapabilmesi için bu kriteri aradığını kaydetti.

-"Yatırım girişleri hızlanacak"-

Not artışıyla Türkiye'ye uzun vadeli yatırım girişlerinin hızlanacağı değerlendirmesinde bulunan Yazıcı, ülkenin artık spekülasyonların yapıldığı bir ülke değil, yatırımların gerçekleştirildiği ve karşılığının alındığı ülke imajını kazandığını belirtti.

Bakan Yazıcı, ülkenin özellikle son 10 yılda büyük gelişim ve değişim süreci yaşadığına dikkati çekerek, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, ekonomisi, siyasi istikrarı ve güven ortamıyla yatırımcılar için korkulması gereken değil, yatırım fırsatları değerlendirilmesi gereken bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Geçmiş dönemlerde Türkiye'nin uluslararası arenada "kriz ülkesi" olarak anıldığını hatırlatan Yazıcı, "Bu durum artık değişti. Türkiye yatırımcıların dikkatini çeker oldu ve gittikçe daha da çok yatırımcı Türkiye'ye gelecektir. Güvenin, istikrarın olduğu yerde yatırım da olur, yatırımcı da olur" ifadesini kullandı.

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Hüseyin Karatepe Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title