Haberler

Motorine 1 lira 47 kuruş indirim geldi! Tabeladaki rakam dün gece itibarıyla değişti

Güncelleme:
Abone Ol

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Motorin grubuna gelen 1 lira 47 kuruşluk indirim gece yarısı pompaya yansırken, fiyatların düşüşüyle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43 lira 54 kuruştan, benzinin litresi ise ortalama 45 liradan satılıyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Motorin grubunda 1 lira 47 kuruş indirim geldi. İndirim gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. Akaryakıta yapılan büyük indirim sonrası İstanbul'da motorin litre fiyatı 43.54 liradan satılırken benzinin litresi ise ortalama 45 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Brent Petrol İstanbul Ekonomi Finans Zam Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

Mert Yavuz:

ama nasıl büyük bir indirim anlatamam

Yanıtla1093
cavit dogan:

Zam yapılırken niye "Büyük Zam" diye başlık atmıyorsunuz ?

Yanıtla580
YalancıSavar:

Zam yapılıkren büyük değil büyüğün de büyğü anlamında Kallavi zam diyorlart

05
Osman Öner:

Petrol 40 dolar iken mazot 3 TL idi, petrol 125 dolara çıktı mozot 12 TL ye çıktı, petrol 80 dolara düştü mazot 46 TL oldu petrol buluyorlar MİLLETE zam olarak yansıyor

Yanıtla571
Nuri Aga:

Millete yıllardır masal anlatıyorlar Lafonten'den. Millet de uyuyor. Uyuyun uyunn. Ben aylık 5 bin TL yakıt kullanıyorum. Sıkıntı yok 5 değil 10 bin veririm. Ama veremeyene de artık emmmmman bana ne diyeceeem...

321
Selim Demir:

mazot 30 lira olmalı ozaman herşey düşer

Yanıtla633
Goker Deveci:

2 gün sonra bindirim gelir

Yanıtla231
Onder null:

aha iki katı zam yolda ????

Yanıtla230
Nuri Aga:

Haberler algı yapıyor mazot 10 liradan 45 e kadar çıkınca tepki koymadınız

Yanıtla221
Harun Yerişenoğlu:

Cuma 3 lira zam gelir

Yanıtla320
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title