Müsiad ve Kosgeb Yeni Patronlar Yetiştirecek
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokolle 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nden başarıyla mezun olan girişimciler KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokolle 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nden başarıyla mezun olan girişimciler KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek.
MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi'nde gerçekleştirilen işbirliği protokolü törenine MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ve MÜSİAD Bursa Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Fatih Ilgın ile MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Protokolün imzalanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Çepni, iki kurum arasında önemli bir birlikteliğin atılan imzalar ile hayata geçirildiğini söyledi.
30 girişimcinin destekleneceği eğitimlerin devamının geleceğini belirten Çepni, " Bize 2023'e giden yolda 30 değil onlarca yeni girişimci, onlarca yeni ihracatçı lazım. Biz MÜSİAD Bursa Şubesi olarak bu yolda faaliyetlerimizi sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edeceğiz. 2023 vizyonunda eğitimin önemli olduğunu buradan bir kez daha belirtmek isterim. Bir yandan mesleki gelişime önem verirken bir yandan da girişimci ruha sahip bireylerin bu tarz eğitimlerle pazara girmelerinin önünü açmak lazımdır" dedi.
Bu tarz eğitim programlarıyla hayallerin gerçekleştiğinin de altını çizen Hasan Çepni, yetişen genç nüfusun kurdukları hayallerinin peşinde koşmaları tavsiyesinde bulundu. Çepni, "Bu hayallerin yarım kalmaması adına böyle işbirliklerin önemlidir. Bugün imzaladığımız bu protokol, umarım Bursa'mız ve ülkemiz adına hayırlı sonuçlar doğurur" diye konuştu.
Hasan Çepni, MÜSİAD camiasının, bu program çerçevesinde eğitim alıp piyasada iş yapacak olanların her zaman yanında ve destekçisi olacağını ifade etti.
Proje hakkında detaylı bilgi veren KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ise şu açıklamalarda bulundu:
"Biz insanları meslek sahibi yapmıyoruz. Toplam 70 saatlik bir eğitim olacak. Kurum olarak biz bunları sahada çok fazla yapmak istiyoruz. Bugün imzalanan protokol ile 30 kişi hayallerine kavuşacak. Burada 70 saat eğitim alacak 30 kişi eksikliklerini kapatacak. Burada aldıkları eğitimlerden sonra iş planı hazırlayıp bizlerin yanına gelecekler ve erkeklerde yüzde 60 oranıyla, kadınlarda ve engellilerde yüzde 70 oranında, 30 bin TL'ye kadar hibe yani geri ödemesiz başlangıç sermayesinden yararlanacaklar. Eğer iş fikirleri biraz daha ağır bir iş makinası veya tesisat kullanmayı öngörüyorsa bu durumda da 70 bin TL'ye kadar krediden yararlanabilecekler. Bu kredinin ilk 2 yılı geri ödemesiz, 4 yıl vadeli 8 eşit taksitte ve 3'er aylık dönemlerde olacak. Böylece başlangıçta biz girişimcilere 100 bin TL'lik bir fırsat sunuyoruz."
(MŞ)
14.01.2013 16: 34: 27
TSI
NNNN - BURSA