Haberler

Nice Belediye Başkanı: Havalimanları Türklere Satılmasın

Güncelleme:
Abone Ol

Fransa'nın özelleştirdiği iki havalimanına Limak'ın en yüksek teklifi vermesi Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi'nin tepkisine neden oldu.

Fransa hükumetinin yüzde 60 oranında ortak olduğu Nice Cote d'Azur ve Lyon Saint Exupery havalimanlarını özelleştirmek için açtığı ihalede Türk Limak grubunun olması ve en yüksek teklifi vermesi Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi'nin tepkisine neden oldu.

"STRATEJİK BİR YER YABANCI BİR GÜCE SATILAMAZ"

Nice Belediye Başkanı ve Metropole Nice Cote d'Azur Bölge Başkanı olan Christian Estrosi, Nice-Matin gazetesine verdiği bir demeçte, "sıkı yönetim ve bir savaşın yaşandığı bir dönemde böylesine stratejik bir yerin yabancı bir güce satılmasını düşünemiyorum, Nice Cote d'Azur Havalimanı'nın Türklere, Suudilere ya da Katarlılara satılmasını istemiyorum, havalimanını satın alacak şirketin daha önceden bölgede ekonomik faaliyetlerin içinde olması önemli" dedi.

Nice ve Lyon havalimanlarının özelleştirilmesi Fransa'ya 2 milyar Euro getirecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Exupery Ekonomi Ekonomi Fransa Dünya Lyon Emlak Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

MEMNUN:

KUDURSUN DOMUZ ETİ YİYEN KÖPOĞLUSU. . !

Yanıtla639
nusaybinli:

hdp li yecuc mecuc lara ne kadar benziyorlar hayret huylarıda aynı etek giyer kıvırtırlar

Yanıtla129
TürkiyeMobil-IOS:

Yakında türk ırkı siz böyle yaptıkça içinize kadar girecek

Yanıtla524
Başkan:

Ininize girecez ininize,

10
Ersin Düzgel:

wayyyyy ulan bizim ulkede heryeri alınca ses yok biz gidip bir kaç yer alalım deyince mi. kudurdun. iyi olmuş inşaallah daha cok yer alacağız.

Yanıtla122
antipkk:

Kesin Hirbo kendi Cebine baskalari ile anlasip indirecek!

Yanıtla121
cedi:

Herkeste ampülcü zihniyet yok :)

174
Devir degisti:

TR''de sanildigi gibi sanki dunyada milliyetcilik , ulus devlet on planda . 1990 larda Komunist blokun yikilmasindan sonra buyuk kapitalist sirketler on plana gecti. Hersey ozellestirildi ve ulus yerine sirketler devlet oldu. TR de ve diger ulkelerde sirletlerin kimlerin elinde olduguna bir bakarsaniz gorursunuz ne demek istiyorum.

Yanıtla010
mali:

Yakında , Almanya başvurdu , İncirlikten biz de üs kurmak isteriz diye başvururlarsa şaşmam. Öylesine yüzsüz ve menfaat düşkünüdür bunlar

Yanıtla26
A:

adamlar haklı yabancı yatırımcı getirerek topraklarını satmak istemiyorlar bu kadar saçma sapan yorum yapmanızdaki amaç ne herkez bizimkiler gibi malmı taş toprak ne varsa satsın gavura. git bakıyım 1 ev almaya kalk avrupa brliğinde donuna kadar belge istiyorlar bizdeki gibi 1 nüfus kağıdı ile paran varsa taşı toprağı alma gerizekalılığı yok

Yanıtla03
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title