Haberler

Norveç'te elektrikli araç sayısı benzinli araçları geçti

Güncelleme:
Abone Ol

Avrupa'nın petrol zengini Norveç'te elektrikli araç sayısı, benzinli araçları geçti. Ülkede günlük petrol üretimi devam ederken, elektrikli araçlara olan ilgi artıyor ve 2030'a kadar bu alandaki yatırımların güçlü seyretmesi bekleniyor.

Norveç Karayolu Trafik Bilgi Konseyi'nin açıkladığı verilere göre, ülkede 2,8 milyon kayıtlı binek otomobilden 754 bin 303'ü elektrikli, 753 bin 905'i ise benzinli olarak kayıtlara geçti. Norveç, günlük 4 milyon varil eşdeğeri petrol üretimi ile Avrupa'nın en büyük petrol ve doğal gaz üreticisi konumunda bulunuyor.

NORVEÇ'TE ELEKTRİKLİ ARAÇLARA İLGİ YÜKSEK

Ülke 2030'da karbon nötr olmayı hedeflerken, bu yıl rekor düzeyde petrol ve doğal gaz yatırımı yapılan Norveç'te 2025'te de bu alandaki yatırımların güçlü seyretmesi bekleniyor. Buna rağmen, Norveç'te elektrikli araçlara ilgi oldukça yüksek seviyede bulunuyor. Ayrıca, Norveç yollarında 2030'a kadar 3,1 milyon elektrikli araç olacağı tahmin ediliyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA VERGİ KOLAYLIĞI

Ülkede elektrikli araç satın alımlarında vergi kolaylıkları sağlanırken, elektrikli araç sahipleri bir çok yerde ücretsiz şarj imkanı buluyor. Ülkede satılan 10 araçtan 9'u elektrikli olurken, elektrikli araç kullanımı her alanda teşvik ediliyor.

Böylelikle, Avrupa'nın petrol ve doğal gaz zengini Norveç'te, elektrikli araç sayısı benzinli araç sayısını geçti.

Araç yakıt modelleri ve araç sayısı ise şöyle;

Araç yakıt modeliAraç sayısı
Dizel999.715
Elektrikli754.303
Benzin753.905
Benzin Plug in Hibrit198.707
Benzin Hibrit155.307
Dizel Plug in Hibrit9.478
Dizel Hibrit896
Gaz173
Hidrojen167
Toplam2.872.652
Kaynak: AA / Ekonomi

Teknoloji Otomobil Politika Ekonomi Norveç Enerji Çevre Çevre Enerji Otomobil Teknoloji Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Ahmet AKGÜL:

elektrikli araç almayın kullanmayın, uzaktan kumandalı araçtır. istedikleri anda kumanda edecekler. hatta filmini bile yapmışlardı.

Yanıtla3619
riwannn:

Lübnan da patlatılan cihazları gördükten sonra, elektrikli araçlara hayatta güvenilmez...

Yanıtla1019
Ahmet Çakır:

vay arkadaş norveç bile petrol zengini,bir bizdemi yok bu petrol.dünyanın en pahalı yakıtını kullan, en pahalı araçlarına bin, en pahalı vergisini ve sigortalarını ver olacek işmi bu.Ne zaman bu halk rahat edecek yazıktır.Afrikada bile bunlar daha ucuz.

Yanıtla423
dehide:

Artık bırakın yabancı araba almayı sadece TOGG alın. Yarın öbür gün patlatılamayınca bana dua edersiniz. Parası olmayan da ucuzlamasını beklesin.

Yanıtla109
Dağıstan:

Kendi ürettiği petrolü satıp para kazanıyor ama tasarruf için elk araç kullanıyor. İyi akıl..

Yanıtla16
Tevfik Yilmaz:

bu haber doğru her köşe basinda sarz istasyonu gördüm .atei elektrikli araç alımda teşvik indirim vs veriyordu.cin mensaili tüm Lux araclari hepsi norvecte mevcuttur .

Yanıtla01
Düsünür:

Turkiyedede bu olacak. Hatta kimse yakitli arac kullanamicak araclarin degeri dusecek. Paris iklim anlasmasinda bu var

Yanıtla10
Sokrates:

norweç gibi soğuk bir ülke bu hale gelmiş bizimkilerde kara propagandaya dewam yok soğukta çalışmaz yok soğukta menzil düşer yok bilmemne awrupalı araba üreticilerini ayakta tutan bizim ülkemizdeki lüks tutkunları hava atma meraklıları kaldı sadece tr de olmasa Avrupalı arabalar nerde satılacak

Yanıtla10
Ben Kemal:

Bizim mahallede daha çok araba var

Yanıtla10
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title