Haberler

Nvidia, Microsoft'u geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Nvidia, Microsoft'un 3,32 trilyon dolarlık piyasa değerini aşarak dünyanın en değerli şirketi oldu. ABD'li çip üreticisinin piyasa değeri, hisselerindeki yükselişle 3,34 trilyon dolara ulaştı.

California merkezli çip üreticisi Nvidia, piyasa değeriyle Microsoft'u geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi oldu.

Nvidia'ın Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri, salı günü TSİ 21.10 itibarıyla yüzde 3'ün üzerinde değer kazanarak hisse başına 135,96 dolara yükseldi. Şirketin toplam piyasa değeri, hisselerindeki yükselişle birlikte 3,34 trilyon dolara ulaştı.

Nvidia, Microsoft'u geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi oldu

NVIDIA EN DEĞERLİ ŞİRKET OLDU

Böylece, Microsoft'un 3,32 trilyon dolarlık piyasa değerini aşan Nvidia, dünyanın en değerli şirketi ünvanını aldı. Yapay zeka çiplerine yönelik talep artmaya devam ederken Nvidia'nın hisseleri, yılın başından bu yana yüzde 170'in üzerinde değer kazandı. Nvidia'nın piyasa değeri ilk kez haziranın başında 3 trilyon doları aşmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yapay Zeka California Teknoloji Microsoft Ekonomi Güncel Finans Teknoloji Finans Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

Kutay Özmen:

Niğdeli vedatı tanımayan varmı 2000 lerin başında efsaneydi

Yanıtla85
Yusuf Aricioglu:

Zamanında Niğdeli vedatın kurduğu şirket şuan dünyaya hükmediyor

Yanıtla47
Ali Teke:

1993 yılında Jensen Huang, Chris Malachowsky ve Curtis Priem tarafından ekran (grafik) kartları üretmek amacıyla kuruldu. SALLAMA ZİYA

312
Yusuf Aricioglu:

Sen bilmezsin yeğen 90 ların başında Niğdeli vedatın kurduğu nvidia şirketi çok Çok cüzi bir meblaya satıldı, Amerika dan deport edildikten sonra bağcılar da bir bankta hakkı rahmetine kavuştu rahmetli

311
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title