Okul Sütüne "Protestolu" Tanıtım
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonu ile Ulusal Süt Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü Programı'nın tanıtım toplantısını liseli öğrenciler protesto etti Gıda, Tarım ve...
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonu ile Ulusal Süt Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü Programı'nın tanıtım toplantısını liseli öğrenciler protesto etti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonu ile Ulusal Süt Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü Programı'nın tanıtım toplantısına liseli öğrencilerin protestosu damga vurdu.
Okullarda 11 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan ve ihaleyi kazanan konsorsiyum üyesi firmalarının kamuoyunu bilgilendirme amaçlı düzenlediği toplantı sırasında, 7-8 kişiden oluşan "Liseli Genç Umut" üyeleri bir anda toplantıya girdi. "Zehirlenmek istemiyoruz" diye slogan atan liseliler, ellerinde "Zehirlenmek İstemiyoruz", "Okullara Patronlar Girmesin", "Okul Sütü Zehir Küpü" yazılı pankart açtılar. Grup, bir süre slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.
-ÖĞRENCİLER MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NI PROTESTO ETMEK İÇİN GELMİŞ-
ANKA'nın konuştuğu liseli öğrenci hareketi, "Liseli Genç Umut" üyeleri, İstanbul'da okul sütüne yönelik düzenlenen tanıtım toplantısını Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrendiklerini, asıl amaçlarının Milli Eğitim Bakanı'nın protesto etmek olduğunu, ancak bakanın toplantıya katılmadığını gördüklerini, yine de tepkilerini dile getirdiklerini söylediler.
Okul Sütü programı için düzenlenen bilgilendirme toplantısına ise Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Hasan Tolgar, Ak Gıda Süt Alım ve Kalite Direktörü Halil Çukutli ve Ar-Ge Direktörü Ali Ulvi Akyürek, Sek Süt İşletmeleri Grup Yöneticisi Murat Hocalar, Danone Tikveşli Kurumsal İlişkiler Direktörü Adnan Çavuş, Aynes Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan ve Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Muhittin Özder katıldı.
-30 BİN 752 OKULA, TOPLAM 60 BİN TON SÜT DAĞITILACAK-
Açılış konuşmasını yapan Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, Okul Sütü Programı'nın 30 bin 752 okulda uygulanacağını ve 6 milyon 290 bin 977 öğrenciye toplam 60 bin ton süt dağıtılacağını söyledi. Türkiye'de büyüklüğü ve temel eğitimdeki öğrencilerin sayısının göz önüne alındığında Okul Sütü Programı'nın Türkiye'nin en büyük sosyal fayda projelerinin arasında yer aldığını belirten Çallı, "Çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine yapacağımız bu katkı, ülkemizin geleceğine de yapılan bir yatırım olacak" dedi.
-"OKUL SÜTÜNÜN, MARKET REYONLARINDA SATILAN SÜTLERDEN FARKI YOK"-
Okul Sütü'nün dünyada kullanılmakta olan en ileri teknoloji ile üretilen ve ambalajlanan, sağlık açısından tümüyle güvenli olan uzun ömürlü süt olduğunu belirten Çallı, "Okul Sütü'nün market reyonlarından güvenle satın aldığınız sütlerden hiçbir farkı bulunmamaktadır. Sütlerimiz okullara dağıtılmadan önce ayrıca kontrolden geçirilmektedir" dedi. Dağıtımın, sütlerin okullara ulaştırılması ile ilgili planlama ve sütün korunmasına ilişkin her ayrıntı göz önünde bulundurularak yapılacağını söyleyen Çallı, programın her aşamasının kontrol altında olduğunu ve bunun için son derece titiz, duyarlı ve özverili bir şekilde çalışıldığını kaydetti.
Toplantıda verilen bilgilere göre, program çerçevesinde çocuklara haftada 3 gün süt dağıtılacak. Sütlerin yanı sıra, sütün faydası konusunda çocukları, öğretmenleri ve aileleri bilgilendirici eğitim ve iletişim çalışmaları da yürütülmeye başladı. Ailelere ve çocuklara yönelik hazırlanan bilgilendirme filmleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-okul sistemi üzerinden ailelere ulaştırılıyor. - İstanbul