Haberler

Osbük Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Yapıldı

Abone Ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, ülkelerin kalkınıp gelişmesinde temel adımın üretmekle beraber yüksek teknolojilerin ve katma değerli ürünlerin üretilmesi olduğunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, ülkelerin kalkınıp gelişmesinde temel adımın üretmekle beraber yüksek teknolojilerin ve katma değerli ürünlerin üretilmesi olduğunu söyledi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Elazığ'da yapıldı. Elazığ OSB konferans salonunda gerçekleşen program Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ile OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü'nün başkanlığında yapıldı. Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'daki 22 OSB'nin başkanları ve temsilcilerinin katıldığı program, OSB'yi anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı.

Türkiye'nin hızla büyüyen bir sanayi potansiyelin olduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, " Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Elazığ'da da Fırat Üniversitemiz var. Mühendislik bilimlerinde öğrenim gören öğrencilerimizin 8 yarıyıllık öğretim süresinde en az bir yarıyılı uygulamalı olarak uygulamalı eğitimle işyerlerinde geçireceğine dair kanun maddesi ülkemizin her yerini üst seviyeye taşıyacaktır" dedi.

"Firmaların mutlaka AR-GE merkezi kurması gerekli"

Elazığ'daki işletmelerin Türkiye'ye katkısı olduğunu aktaran Çiçek, "Ülkelerin kalkınıp gelişmesinde temel adımın üretmekle beraber yüksek teknolojilerin ve katma değerli ürünlerin üretilmesidir. Bunda da AR-GE merkezleri devreye giriyor. Bizim şuanda AR-GE ve tasarım merkezi sayımız 760 civarında. Elazığ'da da birden çok AR-GE veya tasarım merkezinin kurulması ve bu firmalara değer katmak suretiyle yüksek katma değerli ürün üretme kapasitesini imkanın sağlanması gereklidir. Çünkü üretilen bir ürünün üzerine bir şey ilave edilmez ise rekabet gücünü kaybeder. Dünya rekabet ve teknoloji çağında. Bilimin olmadığı yerde gelişme olmaz. Teknolojinin etkili olmadığı yerde ülkelerin büyümesi olmaz. Firmalarımız yarına yönelik bir adım atmazlar ise gelecekleri zor olur. O yüzden firmalara mutlaka AR-GE merkezlerini kurmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

"Üretime geçen her fabrika bizim için çok değerlidir"

Türkiye'deki 7 bölgede 7 istişare toplantısı yaparak tüm OSB yöneticileri ve sanayicilerle bir araya gelmek istediklerini vurgulayan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, "Marmara Bölgesinde ilk toplantımızı geçtiğimiz aylarda 89 OSB ile gerçekleştirdik. 2. Bölge toplantımızı Doğu Anadolu Bölgemizdeki 13 ilden gelmiş olan 22 OSB'mizin yöneticileri ile birlikte yapıyoruz. Türkiye'de 13'ü tarıma dayalı olmak üzere toplam 315 OSB var. Bu 315 OSB'nin 22'si Doğu Anadolu Bölgesinde üretim faaliyeti gerçekleştiriyor. Bu 22 OSB'nin 14'ü işletme, 5 OSB'miz alt yapı, 2 OSB'miz planlama, 1 OSB'miz kamulaştırma aşamasındadır. İşletme aşamasında olan 14 OSB'mizde 797 fabrika üretim faaliyeti gerçekleştiriyor ve 35 bine yakın istihdam sağlıyor. Doğu Anadolu Bölgemizde Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi OSB'lerimizdeki her metrekare üretime geçen her fabrika bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye son yıllarda gelişme açısından büyük bir atılım içerisinde olduğunu dile getiren Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, "Bizim öncelikli olarak akıllı şehirler inşa etmemiz gerekli. Bugün bir yatırımcı, sanayici bir şehre gidip yatırım yapmak istediğimiz zaman öncelikle baktığı en önemli konu şehrin altyapısı, yaşanabilir olmasıdır. Dünyada çok büyük rekabet var. Şehirler çok odaklı çalışmalıdır ve bir yatırımcının kriterleri vardır. Bir şehre yatırım yaparken bu kriterler yerine getirilmelidir. Ancak yatırımcı bu şekilde kazanılır"diye konuştu.

Ülkelerin ve şehirlerin kalkınmasında üretim önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, "OSB'ler ise üretimin lokomotifidir. Lokomotif ne kadar hızlı hareket ederse üretim, imalat o kadar artar. OSB'ler şehirlerin olmazsa olmazı ve gelişiminin en önemli bir aracıdır. Bir yatırımcı eğer yatırım yapmak istiyorsa en önemli yer OSB'lerdir. OSB için hangi ili tercih edelim diyorlarsa bende Elazığ'ı tercih etmeleri gerekir diyorum" diye konuştu.

Elazığ OSB'de 108 işletmenin üretim yaptığını ifade eden ETSO Başkanı İdris Alan, Elazığ'da ARGE ve yenilikçi üretim yapan teknokentte 48 firmanın bulunduğunu aktardı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ve OSB Başkanı Suat Öztürk'ün konuşmasının ardından, istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Vali Çetin Oktay Kaldırım,Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, 13 ilden 22 OSB Başkanı ve temsilcilerin yer aldığı program sonrası 24 firmanın üretime geçtiği OSB 5. Kısım 1. Etabın açılışı yapıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Çiçek Ak Parti Türkiye Elazığ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title