Haberler

Mega Projenin Bitimine Sayılı Günler Kaldı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olma özelliğini taşıyan Asyaport Limanı'nda sona gelindi.

Asyaport Limanı tamamlandığında Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olacak. Projede sona gelindi. 2,5 milyon TEU'ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport'un haziran ayı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

DEV LİMAN TEKİRDAĞ'DA

Tekirdağ Barbaros'ta 320 bin metrekare alana kurulan Türkiye'nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan 20 metre derinliğe kadar toplam 2 bin metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU'ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport'ta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

11 ADET VİNÇE SAHİP

Asyaport Limanı'nda 11 adet 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship-to-Shore Gantry Crane) ile 33 adet lastik tekerlekli saha vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) çevreci bir yaklaşımla, tamamen elektrik enerjisi ile çalışacak şekilde tasarlandı.

DEMİRYOLU BAĞLANTISI VAR

Asyaport'un denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ'ın iş ve çalışma yaşamına bin 200 kişilik istihdam sağlanması hedefleniyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Asyaport Limanı İşletme Müdürü Kadir Uzun, Asyaport'un faaliyete geçtiğinde dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company'nin (MSC), ana limanı olarak kullanılacağını ve limanın Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak bölgesinin devi olacağını söyledi.



"ULUSLARARASI BİR KONTEYNER LİMANI "

Asyaport Limanı İşletme Müdürü Uzun, liman inşaatının haziran ayının sonunda faaliyete geçeceğini belirterek, "Asyaport projesinin inşasına 2010 yılında başlandı. 2015 yılının haziran sonunda faaliyete geçmesi planladığımız uluslararası bir konteyner limanı olacak. MSC ortaklı bir liman.

TAMAMI DENİZE DOLGU

Limanımız 2015 Haziran ayında faaliyete geçmesi ile ana büyük aktarma limanı olarak faaliyetlerine başlayarak Trakya Bölgesi'ne özellikle Türkiye'nin Avrupa yakasındaki tüm ithalat ve ihracat müşterilerine hizmet verecek. Limanımızın tamamı dolgu olarak projelendirilmiş.

7,5 ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANIKLI

Limanımız deprem yönetmeliklerine sismik kriterlere göre planlanıp 7,5 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edilmiş ve üzerine konulan tüm ekipmanlar da bu deprem sismik kriterlere göre imal edilmiş ekipmanlar olacak.

LİMANIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ

Limanımızdaki en önemli özelliklerden biri süper post panamax dediğimiz dünyada üretilen en büyük gemi sahil vinçleri sts'lerin 24 vinçler kullanılacak olup 20 metre draft deniz derinliği ile şu anda dünya üzerinde dolaşan 19 bin TEU'luk gemilere hizmet verebilecek bir liman olacaktır.

AVRUPA'DA 3. SIRADA

Bu değerleri ile Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın ilk 3 sıralamasında olmayı hedeflediğimiz bir konteyner terminali. Tamamı elektrikli gemi sahil vinçleri ile 11 adet STS'lerimiz limanda handle ederek gemileri elle işleyecek.

DİĞER EKİPMANLAR

Sahada ise lastikli artci dediğimiz 33 adet saha vinçlerimiz olacak. Bunların yanında 48 adet terminal traktörlerimiz saha içi aktarma araçlarımız, 2 adet dolu makinemiz ve 8 adet boş konteyner makinelerimiz olacak.

YILLIK KAPASİTESİ

Limanımızın tamamlanıp tam kapasiteye çıkması halinde yıllık 2 buçuk milyon TEU konteyner elle işlemeyi hedefliyoruz. Burada çalışacak olan personel sayımız ise bin 200 civarında olacaktır" dedi.





Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tekirdağ Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

canım askerim:

bu limanı göründe utanın chpliler böyle bir liman ömrünüz boyunca yapamassınız helal olsun akpye limanlar köprüler okullar hastaneler verdiği hizmetin yüzde birini veremessin chp mhp hdp size oy yok

Yanıtla625
scud:

trakyaya voleyi vurdu . olsun olsun milletimize hayırlı olsun , ama bu rakıcılar bunun değerini bilirmi bilmem

Yanıtla254
...:

adammısın sen?

24
IstanbulMobil-IOS:

Oo hadi bakalim artsin yolsuzluklar hirsizliklar

Yanıtla1019
akpli:

hoşttt

174
dersimli:

ülkeye hizmet edenlerden ALLAH razı olsun. emeği geçen tüm personele saygılarımı sunarım.

Yanıtla122
HE:

HALİD ZİHNİYETİN KLASİK CHP ZİHNİYETİ SENİN SAYENDE KAHKAHA ATTIM YA. . . DÜNDE BİR ARKADAŞ CHP . Lİ DİYOR KANAL İSTANBUL HAYAL, İMKANSIZ DİYOR BU PROJE İÇİN, ÇIKAN TOPRAK DİYOR NEREYE ATILACAK ::) CHP BUGÜNE KADAR TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMADIĞI İÇİN, KAFALARI BASMIYOR. . . . . BUNDAN 30 YIL ÖNCE MR SPAK VARDI ADAMLAR KOLLARINDAKİ SAATLE BİRBİRİ İLE İLETİŞİM KURARDI. . BİZ NE DERDİK ? FİLM İCABI. . . . ŞU AN AMERİKA MARS YOLCULUĞU İÇİN İNSAN SEÇİYOR TÜM DÜNYADAN BU İNSANLAR 7 AY YOL GİDECEK. . . BUGÜN TÜP GEÇİT, DÜNYANIN EN BÜYÜK 3 NCÜ HAVALANI, 3 NCÜ KÖPRÜ, HIZLI TREN, ATAK HELİKOPTER, F 35 PROJESİ, UÇAK GEMİSİ İÇİN PROJE YAPILIYOR, ALTAY TANK, NÜKLEER 2 ADET SANTRAL KIBRISA DENİZ ALTINDAN SU VS YÜZLERCE PROJE BUNLARLA GURUR DUYMANIZ LAZIM TÜRK İSEN TABİİ. . YAPILSINDA KİM YAPARSA YAPSIN

Yanıtla318
sahabınıııı:

abe bu recep emminin değilmi yoksam bilo nun mu ?

Yanıtla512
akpli:

bir hoştta sana

165
İŞİNE BAK:

HALK ADIYLA YORUM YAPAN KİŞİ. . . . . CHP Lİ OLDUĞUN ANLAŞILIYOR :) HERŞEYE MUHALEFET OLDUĞUNA GÖRE KLASİK CHP TAKTİĞİ:) ARKADAŞIM YAPSAYDIDA CHP YAPSAYDI BU HİZMETLERDEN HERKES FAYDALANIYOR MÜSLÜMANDA ATEİSTTE, CHP . LİDE MHP LİDE YUNANDA TÜRKTE , NİYE YAPILMADI PEKİ PARA YOKTU ŞİMDİ ÇOK ŞÜKÜR PARA VAR HUZUR VAR HİZMET VAR SAHTE HALKÇI, GERÇEK HALK NEYİN NE OLDUĞUNU GÖRÜYOR GERÇEK HALK 7 HAZİRANDA SAHTE HALKÇILARA VERECEK CEVABINI SEN GİBİ

Yanıtla313
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title