Devlet, Paralel Yapı AŞ'nin Arazi Vurgununa "Dur" Dedi
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Nakıboğlu'nun şirketi Paralel Yapı AŞ'ye üniversite alanı olarak satılan ve konut inşa edilen alanın 200 dönümü yeniden Hazine'ye devredildi.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Taner Nakıboğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Paralel Yapı AŞ'ye üniversite alanı olarak satılan ve konut inşa edilen alanın 200 dönümü belediye meclisinin kararıyla yeniden Hazineye devredildi.
11 YIL ÖNCE ÜNİVERSİTE ALANI OLARAK VERİLDİ
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, kentin yeni gelişen bölgelerinden Şahinbey ilçesindeki Kızılhisar Mahallesi'nde binlerce dönüm arazi, 11 yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesince üniversite alanı olarak belirlendi.
Söz konusu arazinin büyük bölümü FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Zirve Üniversitesi yönetimi Özel Proje Alanı (ÖPA) ilan edildi. Bu kapsamda 500 bin dönüme yakın alan, 8 Ocak 2008'de yönetim kurulu başkanlığını Taner Nakıboğlu'nun yürüttüğü Paralel Yapı AŞ'ye satıldı.
"Antepia" adıyla hayata geçirilen projede, toplam 3 bin 470 konut inşa edilerek satışa sunuldu. Projede yer alan evler de büyüklüğüne göre yüksek fiyattan satıldı.
200 DÖNÜM YENİDEN DEVLETTE
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında bazı kararlar aldı.
Bu kapsamda 281 bin 273 metrekarelik alan yapılaşma için ruhsatlandırılırken, kalan 204 bin 121 metrekarelik Özel Proje Alanına inşaat ruhsatı verilmedi. Böylelikle FETÖ mensuplarından 200 dönümden fazla alan kurtarılarak, yeniden Hazineye devredildi.
"MİLLETİN MALINI MİLLETE VERDİK"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin en gözde mekanları arasında yer alan Kızılhisar bölgesinde vakıf üniversitesi kurulması amacıyla büyük miktarda alanın önceki dönemde verildiğini söyledi.
Üniversite alanı olarak ayrılan bölgenin küçük bir bölümüne eski adıyla Zirve Üniversitesinin kurulduğunu anlatan Şahin, "Ancak alanın üçte ikisi özel alana dönüştürülmüş. Biz 2 milyonun hakkını hukukunu korumak adına 17-25 Aralık sonrasında iki kez sadece bu konuyla ilgili meclis toplantısı yaptık ve milletin malını yeniden millete verdik. Yani 200 dönüm kadar alan yeniden Hazineye aktarıldı." dedi.
ÖRGÜTSEL MALİ KAZANÇ MAKSADIYLA KULLANILMIŞ
Bu işlemler sırasında FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan hakimlerce yürütmeyi durdurma kararı alındığına işaret eden Şahin, söz konusu alanın üniversite kamuflajıyla, tamamen örgütsel mali kazanç oluşturmak maksadıyla kullanıldığını dile getirdi.
Yapılan konutlarda biribine katlayarak haksız kazanç elde edildiğini vurgulayan Şahin, örgütün gelir sağlayacak her yerde varlık gösterdiğini ifade etti. Şahin, şu değerlendirmede bulundu:
"Bana düşen şey, orada örgütün malını yeniden halka kazandırmak. Orada şöyle bir sıkıntı söz konusu, paralel örgüt, binaları satarken ortak alanlardaki bazı yerlerin satışını gerçekleştirmiş ama öte yandan da tapuda bazı sıkıntı oluşturmuşlar. Yani insanlara hem paralarını ödetmişler hem de sosyal alanlar kendilerininmiş gibi göstermişler. O yüzden hak sahipleri bu konuda hukuk devleti içerisinde haklarını arayabilirler. Bu konudaki hak kayıplarının giderilmesi için gerekli hukuki desteği sağlamaya da hazırız."