Haberler

Parası Ödenmeyen Meteorologlar Havalimanını Felç Etti

Güncelleme:
Abone Ol

Meteoroloji Müdürlüğü, havalimanları için hava durumu tahmini yapan çalışanların parasına el koydu. Çalışanlar hava raporunu geç açıkladı. Uçaklar 7 saat rötarlı kalktı.

Atatürk Havalimanı'nda 25 Nisan sabahı gerçekleşen 5 saatlik rötarların arkasındaki sebebin hükümetin, Avrupa'dan 'Çalışanlara ödensin' diye aldığı parayı başka yere aktarması olduğu ortaya çıktı. Bilindiği gibi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Avrupa Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'ndan (Eurocontrol) personel gideri olarak yıllık 40 milyon liraya yakın bir para alıyor.

ÇALIŞANLARIN PARASI ÖDENMEDİ

Eurocontrol'ün 'meteoroloji personeline ödensin' diye verdiği paraya Meteoroloji Genel Müdürlüğü el koyarak, personele ödenmiş gibi fatura ediyor. 2012 yılında 27 milyon, 2013'te 33 milyon, 2014'te ise 36 milyon lira ödeneğin tamamının nereye harcandığı ise bilinmiyor. Ücretlerini alamayan bir grup çalışan da 25 Nisan'da havalimanları için hava durumu bilgisini bir saat geciktirme eylemine imza attı. Bu durum İzmir-İstanbul uçuşunda 5, Mardin-İstanbul uçuşunda ise 7 saatlik gecikmeye neden oldu. Aynı gün sabah saatlerinde meydan gelen THY'nin Milano-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağının bir motorunun alev alması da rötarların daha da artmasına yol açtı.

EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Hava tahmininde bulunan bir meteoroloji çalışanı, haklarını alamadıkları için mart ayında işi yavaşlatma eylemi yaptıklarını hatırlattı. 25 Nisan'da meydana gelen ve 7 saati bulan rötarın ise bir saatlik iş yavaşlatma eylemlerinden kaynaklandığını dile getiren çalışan, "Biz sabah saatlerindeki tahminlerimizi 1 ila 3 saat arasında geciktirdik. Gün sonunda bu gecikme uçuşlarda 5-7 saat arasında rötarlara yol açtı." şeklinde konuştu. Çalışan, parayı alamadıkları sürece eylemlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Meteoroloji çalışanlarının üyesi olduğu Türk Büro-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Yokuş, rötarların çalışanların haklarını almak için bireysel olarak yaptıkları bir eylem sonucunda oluştuğunu teyit etti. Yokuş, "Eurocontrol, aldığı hizmet karşılığında bir para ödüyor. Bu kaynak personele verilmiyor. Daha önce iş yavaşlatma eylemi yapmıştık. Sendikalı arkadaşlarımız bu sefer bireysel olarak bir eyleme imza atmışlar" şeklinde konuştu. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Fahrettin Yokuş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Memur Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

hacım:

hırsızlaaaarrrr. . . arsızlaaaarrrrr. . . .

Yanıtla214
Aylin Mobil-ANDROID:

tayyibe oy vermeye devam ederseniz daha çooook çekerseniz

Yanıtla78
HAVALİMANI:

HAVALİMANINDA PARA KRİZİ HABERİNİ OKUYUNCA İLK AKLIMA GELEN , REZA PARALARINI YURTDIŞINA KAÇIRIYOR SANDIM. . . ALLAH ALLAH, NİYE ÖYLE DÜŞÜNDÜM ACABA?

Yanıtla212
yok artıkMobil-ANDROID:

yaa bilip bilmedem konuşmayın yok öle bişey yalan haber ata hava alanında harekatçıyım gecikmelerin tek sebebi kazadan dolayı pistin twmizlenmemesi ve tek pistin kullanılmasıdır..

Yanıtla57
beyin yokMobil-ANDROID:

paraya el koyulmuş onu anladım belki geçerli bir sebebi olabilir ama 3 4 yıldır el konulan milyonlar nereye uçuyor neden kimse bilmiyormuş onu anlamadım.

Yanıtla17
MUuSTAFA:

RTE ilğilennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Yanıtla16
05 dayıMobil-ANDROID:

kaynak belli kaynak.

Yanıtla14
samuraymobilWeb@haberler.com:

Sırada ab den alınan yardımlarında hesabı var...

Yanıtla32
murat:

Bu adamlar maaşlarını fazlasıyla kaç bin tl alıyorlar. Dışarıda boşta gezen çok.

Yanıtla40
RTE Bu olaya el at ne olurrrrrrrrr:

Meteoroloji Çalışanlarnın '' ANA SÜTÜ GİBİ '' Helal paraları verilmeli bence. . . .

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title