Haberler

Paşa Kılıcı Bitkisi Adeta Bir Oksijen Makinesi

Güncelleme:
Abone Ol

Saksı bitkileri geceleri ortama karbondioksit saldığı için evlerde pek tercih edilmez. Ancak "Paşa Kılıcı" çiçeği diğerlerinin tersine oksijen makinesi gibi çalışır.

Saksı bitkilerinin yatak odalarında bulundurulması aslında sakıncalı. Nedeni ise, bitkilerin gece oksijen tüketip ortama karbondioksit salması. Gündüz güneş ışığıyla fotosentez yapan bitkiler akşam insanlar gibi oksijen alıp karbondioksit veriyor. Ancak bir bitki hariç! Adı: Paşa Kılıcı çiçeği.

OKSİJEN MAKİNESI GİBİ

Paşa Kılıçı bitkisine oksijen makinesi de denilebilir. Uzmanlar üç saksı içerisindeki 10 dal kılıç bitkisi ile kapalı bir mahzende oksijen sıkıntısı çekmeden yaşanabileceğini belirtiyor. Yatak odalarına konulduğunda estetik görünümünün yanında eve sürekli temiz hava pompalayıp adeta sağlık ve enerji kaynağı gibi çalışır.

KIŞIN BİREBİR

Özellikle kapı ve camların sıkı sıkıya kapalı olduğu kış aylarında doğanın bize ikramı bu mucize bitkinin bu özelliği insanoğlu için çok faydalı.

ESTETİK BİR GÖRÜNTÜ

Kılıç bitkisi kendine has dokusu ve görüntüsü ile oldukça estetik. Boyu bir metreyi geçtiğinde bulunduğu yere zenginlik getirdiğine inanılır.

SAKSI BİTKİSİNİN YERİ BAŞKA

Ev ortamlarına enerji getirmesi ve estetik kaygısıyla saksı bitkileri alır evlerimizi bunlarla süsleriz. Bazen annelerimize, hastaya veya yeni terfi almış sevdiklerimize terfi hediyesi olarak saksı bitkisi siparişi veririz. Çiçek siparişi olarak kılıç çiçeği vererek aldığımız hediyeyi daha da anlamlı hale getirebiliriz. (Kaynak:cicekci.com)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Memur Memur Alışveriş Kadın Z.Bitkisel Sağlık Sağlık Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

Faruk:

Ulan burda bile reklam var. Resmen reklama boğdunuz bizi. Bir haber okuyana kadar 8-9 reklam görüyoruz.

Yanıtla214
isimsizMobil-ANDROID:

desene ben zengin olacagim cunku bem kilicim birbucuk metre

Yanıtla66
yan gel yat:

ooo gece fotosentez yapmayan yeşil bitki bulunmuş. bilimde çığır!ziya arkadaşın fikri de mutlaka değerlendirilmeli. bu kadar oksijen boşa mı gitsin:)

Yanıtla03
??Mobil-ANDROID:

allahım sana şükürler olsun.

Yanıtla12
R10Mobil-IOS:

Tanıtım yazıları ne kadar ?

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title