Haberler

Promosyoncuların Gözü Yerel Seçimlerde

Abone Ol

Yerel seçimlerin tarihi yaklaşırken, şemsiyeden ajandaya kadar birçok alanda üretim yapan promosyoncular büyük beklenti içine girdi PROMOTÜRK Genel Başkanı Özdem: "Yerel seçimlerden ümitliyiz ama adayların halen tam olarak açıklanmaması kampanyaları zora sokabilir"

HÜSEYİN KARATEPE - Yerel seçimlerin tarihi yaklaşırken, şemsiyeden ajandaya kadar birçok alanda üretim yapan promosyoncular, büyük beklenti içine girdi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Genel Başkanı Esad Ahmet Özdem, sektörünün promosyonlara ilişkin yasal düzenlemelerden olumsuz etkilendiğini ileri sürdü. Özdem, "Sektörün büyüklüğü geriye doğru gitti. Türkiye genelinde pazar büyüklüğümüz 1,5 milyar dolardan 600 milyon dolar seviyelerine indi. Pozitif gördüğümüz bir durum maalesef yok. Kötü bir süreç yaşıyoruz" dedi.

"Yılbaşı promosyonları" olarak bilinen hediyelerin yavaş yavaş unutulmaya yüz tuttuğunu ifade eden Özdem, şirketlerde promosyon kültürünün yılın her ayına yayılmaya başlandığını söyledi.

Türkiye'nin promosyon ürünleri ihracatında ise iyi bir noktada olduğunu belirten Özdem, "Sektörümüz ihracat anlamında iyi şeyler yapıyor. İhracatta iç piyasadan daha iyi bir yerdeyiz. Avrupa'daki ekonomik görünüm toparlanmaya başlayınca, ihracatçı üyelerimiz de daha yoğun çalışır hale geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle ajanda, defter gibi promosyon ürünlerinin ihraç edildiğini ifade eden Özdem, "Avrupa, Türkiye'deki üretim gücünü gördü, üretim üssü olarak kullanmaya başladı. Rusya, Azerbaycan, Kuzey Irak ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ciddi ihracat gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Sektörün bu yılı, 700-800 milyon dolarlık ihracatla kapatacağını tahmin ettiğini ifade eden Özdem, ihracatın iç pazardan daha güçlü bir konuma geldiğini kaydetti.

"Yerel seçimlerden ümitliyiz"

Yerel seçimler dolayısıyla sektörün büyük beklenti içinde olduğunu belirten Özdem, "Güncel olaylara da bakınca seçimler önem kazanıyor. Yerel seçimlerden ümitliyiz ama adayların halen tam olarak açıklanmaması kampanyaları zora sokabilir. Seçimlerde beklenti içindeyiz" diye konuştu.

Özellikle son dönemlerde yaşanan teknolojik gelişmeler kapsamında, promosyonların da değişime uğradığını vurgulayan Özdem, "Son yıllarda doğa dostu ürünler, inovatif ürünler ve teknolojik ürünler revaşta olan ürünlerin başında geliyor. Yeni nesil bunları daha çok tercih ediyor. Tüketiciler bilinçlendikçe, üreticiler de ona yönelik üretim yapıyor" ifadesini kullandı.

"Düzenleme yapılmasını istiyoruz"

Özdem, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) promosyonlara ilişkin yaptığı düzenlemeyle sektörün büyük kayıp yaşadığını savunarak, "Benzin istasyonlarındaki promosyon yasağından dolayı ciddi kaybımız var. Artık bıçak kemiğe dayandı, üyelerimiz iflasın eşiğinde. Bu konuda düzenleme yapılmasını istiyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Yılbaşı Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title