Samsun'dan Kısa Kısa
Ladik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Aydın, anız yangınlarının hububat verimini olumsuz etkilediğini söyledi.
Ladik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Aydın, anız yangınlarının hububat verimini olumsuz etkilediğini söyledi.
Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anız yakmanın yasak olmasına karşın bazı vatandaşlarca bu yasağa uyulmadığını dile getirdi.
Çiftçilerin hasat sonrası tarlalarındaki sap ve anızlarını yaktığına işaret eden Aydın, şöyle konuştu:
"İncelemelerde bulunan teknik personellerimiz biçerdöver operatörlerinden hasadın mümkün olduğu kadar alt kısımdan yapılmasını istedi. Şu anda arazilerimizdeki anızlar çok kısa ve tarımı zorlaştıracak durumda değil. Ayrıca yaptığımız toplantılarda, gittiğimiz köy ve mahallelerde özellikle vatandaşlarımıza anız yakmanın kar yerine zarar getirdiğini anlatıyoruz. Çünkü toprağı organik madde yönünden zenginleştiren bitki atıkları bu şekilde yok edilerek üründe verim kaybına yol açılmaktadır."
Terme
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, Terme İş Adamları Derneğini (TİAD) ziyaret etti.
Başkan Kul, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 24 Haziran'da yeni bir sisteme geçiş yaptığını ve bunda emeği geçenlere teşekkür ziyaretleri yaptıklarını söyledi.
İş adamlarının ülke ekonomisine önemli katılar sunduğuna işaret eden Kul, "Kent yönetiminin en büyük yardımcısı sivil toplum örgütlerinin güçlü olması gelişimi ve kalkınmayı hızlandırmakta. Geleceğin Terme'si için yapılacak her türlü projeye destek vermekten gurur duyarız. Çünkü ilçemize karşı sorumluluklarımız var." diye konuştu.
AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ise, iş adamlarıyla istişareli ve koordineli şekilde çalışmalarının devam edeceğini belirterek, Türkiye'nin hızlı adımlarla hedefine yürümeye devam edeceği kaydetti.
Bafra
Bafra Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halil Güngör, süt fiyatlarının bölgede ulusal firmaların olmaması nedeniyle üreticilerin istediği fiyatlara bir türlü ulaşamadığını söyledi.
Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiğ sütün litre fiyatının 1 lira ile 1 lira 53 kuruş arasında değiştiğini söyledi.
Son olarak Ankara'da yapılan Ulusal Süt Konseyi toplantısında çiğ sütün litre fiyatına 20 kuruş civarında zam yapıldığını hatırlatan Güngör, "Girdi maliyetlerinin, süt üretimi ile uğraşan insanların ellerindeki materyallerin az oluşu, arazilerin dağınık ve parçalı olması Bafra Ovası gibi bir yerde süt üretiminin etkili bir şekilde artmasını engellemektedir. Maliyetlerin artmasıyla birlikte süt üreticileri para kazanamıyor. Sütün değeri diğer yıllara göre artmış görünse de aksine maliyetlerin artması ile birlikte süt üreticileri para kazanamaz hale gelmiştir." diye konuştu.