Haberler

Samsun Tso ve İşkur Arasında 'Girişimcilik Kursu' Protokolü

Abone Ol

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Eğitim Vakfı ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) arasında, girişimcilik programı kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Eğitim Vakfı ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) arasında, girişimcilik programı kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan imza attı. İmza töreninde konuşan Salih Zeki Murzioğlu, ülke kalkınmasında KOSGEB'in önemli bir misyonu olduğunu belirterek, "KOSGEB, devletimizin veren elidir. Ancak, bilindiği gibi ülkemizin en büyük sorunlarının başında da işsizlik ve girişimci sayısının düşük olmasıdır. Bunun yanı sıra devletimizin bir başka kurumu İŞKUR da işsizliğin önlenebilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar ve projeler yürütmektedir. Bilindiği üzere nüfusumuzun çok büyük bir kısmını gençlerimiz oluşturmakta. Bu ülkemiz açısından çok önemli. 21. yüzyılın en önemli konularından birisi girişimcilik. Ayrıca, verilen desteklere ulaşım noktası da büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede, özellikle gençlerimizin girişimcilik konusunda alacakları eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri ve kendi girişimlerini başlatmaları çok önemli. Açacağımız bu kurs da girişimci olmak istemesine rağmen imkanı olmayanlar için büyük bir fırsattır. Tüm girişimci adaylarını açılacak kursumuza davet ediyorum" dedi.

KOSGEB FIRSATLARINDAN YARARLANABİLECEK

İmza töreninde konuşan Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Kuruma kayıtlı işsizlere yönelik işletmelerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla 10 günlük eğitim süresi olan bir girişimcilik programı düzenledik. Katılımcılar, eğitim sonunda aldıkları sertifikalar ile birlikte KOSGEB'e iş planlarını ve projelerini sunarak verilen desteklerden yararlanma fırsatı bulabilecek. Benim isteğim girişimci olmak isteyen kişiler, öncelikle hazırlayacakları iş planları ile ilgili olarak yatırımı gerçekleştirmeyi planladıkları yerde belirlenen sektörün piyasası olup olmadığının araştırmasını yapmaları. Ayrıca, girişimciler belirlenen bu sektörün KOSGEB tarafından desteklenip desteklenmediğini de öğrenmesi. Eğer desteklenmiyor ise, hangi sektörde destek alabileceklerinin bilgisini alarak, buna göre iş planlarını hazırlamaları da büyük önem taşıyor. Ayrıca, girişimci adaylarımız İŞKUR İl Müdürlüğüne ve KOSGEB İl Müdürlüğüne bizzat gelerek veya 'www.samsuniskur.net' internet sayfasını ziyaret ederek, konu ile ilgi daha detaylı bilgi alabilir" diye konuştu.

150 BİN TL'LİK DESTEK

Kılıçaslan ayrıca, KOSGEB'e iş planlarını ve projelerini sunarak 50 bin TL'si Hibe 100 bin TL'si sabit yatırım desteği olmak üzere 150 bin TL'lik yardım aldıklarını ve 50 bin TL'lik hibe miktarının, 2 bin TL'sinin işletme kuruluş desteği, 18 bin TL'sinin kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği ve 30 bin TL'lik kısmının ise işletme giderleri desteği olduğunu sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Salih Zeki Murzioğlu Hasan Kılıçaslan Ekonomi Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title