Haberler

Şekerbank Karını 3'e Katladı

Abone Ol

Şekerbank, 30 Haziran 2012 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıkladı.

Şekerbank, 30 Haziran 2012 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıkladı. Yılın ilk altı ayında 121 milyon TL net kar elde eden Şekerbank, net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre 3'e katlarken, bu yılın ilk üç ay sonuçlarına göre yüzde 99 artırdı.

İlk altı ay solo bilanço verilerine göre, aktif büyüklüğünü 14,9 milyar TL'ye ulaştıran Şekerbank'ın aktiflerinin yüzde 64'ünü krediler oluşturdu. Bankanın 30 Haziran 2012 itibariyle geçen yılın ilk altı ayına göre yüzde 13 artan toplam kredi hacmi, 9,5 milyar TL'ye ulaştı. Şekerbank'ın konsolide olmayan yarı yıl bilançosuna göre, toplam mevduat büyüklüğü ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 9,4 milyar TL'ye yükseldi. Toplam pasiflerin yüzde 63'ünü mevduatın oluşturduğu banka bilançosunda, özkaynak büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 1,6 milyar TL olarak gerçekleşti.

KREDİLERİN AKTİF İÇİNDEKİ PAYI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Şekerbank'ın üretimi destekleme vizyonu doğrultusunda esnaf, çiftçi ve KOBİ müşterilerinin ihtiyaçlarına paralel olarak kredi süreçlerinde sağladığı hizmet kalitesinin rakamlara da yansıdığını belirterek, şunları söyledi:

"Anadolu bankacılığı misyonumuzun ve odaklandığımız alanlardaki uzmanlığımızın getirdiği bilgi birikimi ile mevcut süreçleri müşteri ihtiyaçlarıyla birleştirip, alternatif yenilikçi ürünler sunarak ve sahayı iyi bilen yerel bankacılıkta uzmanlaşmış insan kaynağımızın desteğiyle bu bilanço döneminde de üreteni desteklemeyi sürdürdük. 2011 yılsonu bilançomuzda toplam aktiflerimizin yüzde 61'ini krediler oluştururken, bu oranı son bilanço döneminde yüzde 64'e yükselttik. 2012 sonunda aktiflerimiz içindeki kredi payını yüzde 61'den yüzde 67'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız, etkin risk yönetimi ile önümüzdeki dönemde daha çok potansiyel müşteriyi bankamızla tanıştırıp, böylelikle ülkemiz ekonomisinin büyümesine destek olmaktır. Bugün ülkemizde halen bankacılık hizmetleriyle tanışmamış önemli ölçüde KOBİ ve esnafımız olduğu gerçeğini ele aldığımızda bu amacın önemi ortaya çıkmaktadır."

KAYNAK YAPISININ VADESİ İKİ KAT UZADI

Uluşahin, üreten kesimin daha uygun finansman imkanlarına ulaşmasını sağlayacak uzun vadeli kaynak alternatifleri oluşturulmasının sektör için önemli bir konu olduğunu belirtti. Bu alanda son dönemde gerçekleştirdikleri başarılı tahvil ihraçları ile bankanın 30 Haziran 2012 tarihli solo bilançosunda toplam pasiflerin vadesini bir önceki yıl aynı tarih itibarıyla gerçekleşen rakamlara göre iki katına yükselttiklerini vurgulayan Uluşahin, "Kaynak yapısının çeşitlendirilmesi ve üretime yönelik uzun vadeli kaynak ihtiyacının karşılanması açısından, geçtiğimiz yıl başlattığımız Varlık Teminatlı Menkul Kıymet Programı örnek bir uygulama niteliği taşıyor. Bu program sayesinde KOBİ'lerimize sürdürülebilir uzun vadeli kaynak sağladık. Diğer taraftan, bu yıl içinde gerçekleştirdiğimiz 367 gün ve 18 ay vadeli tahvil ihracında toplam talebin adet bazında yüzde 61'i Anadolu'dan, yani 3 büyük il merkezi dışındaki şubelerimizden geldi. Söz konusu ihraçta toplamda 4 bin 53 adet olarak gerçekleşen talebin adet bazında yüzde 98.9'u, tutar bazında ise yüzde 93.4'ü şubelerimiz aracılığıyla ulaştı. Bu tür başarılı çalışmalarla kaynak yapımızın niteliğini daha da yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Şekerbank'ın 30.06.2012 tarihli konsolide olmayan finansal sonuçlarına ilişkin seçilmiş göstergeler şöyle:

"Toplam Aktifler: 14,9 milyar TL

Toplam Krediler: 9,5 milyar TL

Toplam Mevduat: 9,4 milyar TL

Özkaynaklar: 1,6 milyar TL

Net Kar: 121 milyon TL

Mevduatın Krediye Dönüşüm Oranı: % 100

Sermaye Yeterlilik Rasyosu: % 13.50" - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Meriç Uluşahin Şekerbank Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title