Sgk Prim Borcu Olanlara Yeni İmkan
Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun resmi gazetede yayınlanmasının ardından sigortalıların prim borçlarını kolaylıkla ödeyebilmek için SGK ile Türkiye Halk Bankası arasında kredi işbirliği protokolü imzalandı.
Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun resmi gazetede yayınlanmasının ardından sigortalıların prim borçlarını kolaylıkla ödeyebilmek için SGK ile Türkiye Halk Bankası arasında kredi işbirliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol gereği SGK borcu olanlar, Halk Bankası'ndan 36 ay vade ile aylık 0.97 faiz oranıyla kredi çekebilecek.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, "Bilindiği üzere, 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda 5510 sayılı Kanunun 4(b) kapsamında bulunan sigortalılarımızın prim borçlarını kolaylıkla ödeyebilmesi için Kurumumuz ile Türkiye Halk Bankası arasında 26.11.2014 tarihinde kredi işbirliği protokolü imzalanmıştır. İmzalanan protokol gereğince Kurumumuza borcu olan sigortalılarımıza masrafsız (hayat sigortası ve yasal yükümlülükler hariç), 36 aya kadar vade seçenekleri ve aylık 0.97 faiz oranıyla kredi imkanı sağlanmıştır. Banka, kullandırılan kredi nedeniyle sigortalılarımızdan hiçbir ad altında dosya masrafı almayacaktır" dedi.
YAPILANDIRMA MÜRACAATLARINDA SON TARİH 31 ARALIK 2014
Son müracaat tarihinin 31 Aralık olduğuna dikkat çeken Bulut, "Mali uzlaşının sağlanması çerçevesinde ve kamuoyunda Torba Kanun olarak adlandırılan düzenleme ile ilgililerin müracaatı halinde 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin olarak yasal ödeme süresi geçmiş prim ve kapsam altındaki diğer borçlara uygulanan kanuni faiz, gecikme cezası ve gecikme zammı silinerek borçların geriye kalan anapara kısımları, ödeme sürelerinin bittiği tarihten 10 Eylül 2014 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE (yurt içi üretici fiyat endeksi) aylık değişim oranları esas alınarak güncellenmekte ve yapılandırılmaktadır. Talep sahipleri kapsama giren borçlarını; dilerlerse peşin ödeyebilecekleri gibi ikişer aylık ödeme dönemleri olmak üzere 6 (altı), 9 (dokuz), 12 (on iki) veya 18 (on sekiz) eşit taksitte de ödeyebilecektir" diye konuştu. - TRABZON