Şirketlerde Devamlılığın Metotları Konferansı"
Yerli otomobili üretecek Ortak Girişim Grubu'nda yer alan Kıraça Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, "Otomobili elektrikli yapacağız ama hangi sürede yapacağız, hangi modeli yapmamız lazım gibi konularımız var. Beş kişilik grup, bana göre doğru bir gruptur.
Yerli otomobili üretecek Ortak Girişim Grubu'nda yer alan Kıraça Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, "Otomobili elektrikli yapacağız ama hangi sürede yapacağız, hangi modeli yapmamız lazım gibi konularımız var. Beş kişilik grup, bana göre doğru bir gruptur. İçimizde vazife taksimi yapacağımız muhakkaktır." dedi.
Kıraç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen "Şirketlerde Devamlılığın Metotları Konferansı"nda, vakıfların şirketlerin devamı açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Koç grubunun şirkette aile sistemini kurduğunu belirten Kıraç, iş adamlarına aile şirketi kurmaları tavsiyesinde bulundu.
Türkiye'deki pek çok sorunun çözümü için kurumsallaşmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Kıraç, "Yanınızda çalıştırdığınız kişileri çok iyi seçmelisiniz, bunlar dünyayı takip eden insanlar olmalı. Kurumsallaşmaya başladığınızda kullanacağınız insan kalitesi önemli. Türkiye'nin markaya ihtiyacı var." diye konuştu.
Kıraç, sıkıntılı zamanlar geçilmesine rağmen Türkiye'yi güzel günlerin beklediğini dile getirdi.
İnan Kıraç, yerli otomobilin üretim sürecine ilişkin olarak da şunları söyledi:
"Birlik, müşavir firmayı seçmeye çalışıyor, ona hazırlık yapacağız ve ondan sonra şekilleneceğiz. Otomobili elektrikli yapacağız ama hangi sürede yapacağız, hangi modeli yapmamız lazım gibi konularımız var. Beş kişilik grup, bana göre doğru bir gruptur. İçimizde vazife taksimi yapacağımız muhakkaktır. Türkiye, doğru zamanda bu işe giriyor. Çünkü Türkiye yan sanayi zayıf olduğu için başlangıçta zorlandı ama bugünkü yan sanayinin geldiği seviye çok yüksektir."
"Otomobil üretmek kolay, satmak zordur"
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin de Türkiye'nin vizyonuna katkı yapmak gerektiğini belirtti. Gençlere destek olmak, Antalya'nın bilgi ve vizyon üretmesine öncülük etmek gerektiğini ifade eden Çetin, birlik olmaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
Kültürel ortaklık yönünde ilk adımın yerli otomobilde atılmasının önemli olduğunu söyleyen Çetin, şunları kaydetti:
"Otomobil üretmek kolay, satmak zordur, fakat burada önemli olan şey bu projenin teknoloji üretimine kapı açmasıdır. Bu proje sayesinde Türkiye elektrik pili, sensör, otonom sürüş gibi alanlarda teknoloji üretme yolunda ilerlese bile büyük kazanım olur. Türkiye'nin otomobil projesi kurumsal yapı için önemli.Türkiye'de şirketlerin değerini bilmiyoruz, şirketi sadece kendi işimiz, hatta cebimiz gibi görüyoruz. Türkiye'de aile şirketlerinin yüzde 12'si üçüncü nesle geçiyor. Dördüncü nesle geçme oranı yüzde 3'lerde. Daha birinci yılında kapanan çok sayıda şirket var."