Haberler

Söğüt Altın Madeni'nde büyük keşif: Rezerv 1,92 milyon ons altına yükseldi

Güncelleme:
Abone Ol

Gübretaş, Bilecik'te bulunan Söğüt Altın Madeni Projesi'ni oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş maden rezervlerinin 1,92 milyon ons altın ve 152 bin ons gümüş değerine yükseldiğini açıkladı.

Gübretaş, Jorc standartlarına göre maden kaynağı ve cevher rezervini güncelleyerek, söğüt altın madeni projesinin potansiyelini teyit etti.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Söğüt Altın Madeni Projesi'ni oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş maden rezervleri çalışması sonucunda da 1,92 milyon ons altın ve 152 bin ons gümüş değerine yükseldi.

İŞLETME RUHSATI ŞUBAT 2023'E KADAR GEÇERLİ

Açıklamada sıklaştırma ve yayılma sondajları ile maden rezervinin önemli ölçülerde artırılması fırsatı bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre maden rezervleri için tanımlanan 15 yıllık maden ömrü ile önerilen 0,72 milyon ton/yıl birleştirilmiş cevher işleme kapasitesi bulunuyor. Şirket temmuz ayında yaptığı açıklamayla söz konusu maden sahasını Koza Altın'dan aldığını belirtmişti. Bu maden sahasıyla ilgili işletme ruhsatının Şubat 2023 tarihine kadar geçerliliği bulunuyor.

SÖĞÜT PROJESİ NEDİR?

Söğüt projesi Eskişehir ilinin yaklaşık olarak 100 km. kuzeybatısında bulunmaktadır. Proje sahasında arama-geliştirme çalışmaları yapılan 4 adet cevherleşme bölgesi vardır. Bunlar Akbaştepe, Korudanlık, Hayriye ve Yolocak sahalarıdır.

Söğüt projesinde cevher zenginleştirme test çalışmaları yurtiçi ve yurtdışı laboratuvarlarda devam etmektedir. Bu test çalışmaları tamamlandıktan sonra ön fizibilite çalışmalarına geçilerek rezerv hesaplamaları yapılacaktır. Geliştirme çalışmaları hali hazırda Akbaştepe ve Korudanlık sahaları için yapılmaktadır. Akbaştepe sülfidasyona bağlı bir cevher damarı iken, Korudanlık tamamı oksidasyona bağlı bir cevher damarıdır.

2013 yılı içinde Söğüt Akbaştepe cevher damarında deneme amaçlı açık ocak üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu üretim neticesinde yaklaşık 63 bin ton cevher çıkarılmış ve altın üretimi için Kaymaz Altın Madeni tesislerine taşınmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gübretaş Maden Söğüt Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (156)

Ao:

Başlık çok komik talih kuşu kondu. Şimdi oranın yerlileri altına doyacak. Maaşları altınla alacaklar

Yanıtla870
Doğrucu Davud:

doğru söze ne hacet

06
Gerekli:

Aynen 200 kişi 2bin tl maaş alacak 10 binlercenizi suyunda arsenik var diye şehri terk edecek yazık olacak memleketlerine gidin karadenize bakın bakalım siyanur ne yapmış? Amiri şu siyanurden artırıldı deyip de suyu içen muhtarın ve 2 kişinin durumunu da gorun

00
Mert:

Emin olun özellikle öyle yazıyorlar, algı operasyonu, ben bildim bileli ülkenin çeşitli yerlerinde çok zengin gaz, petrol, altın yatakları bulunuyor, ortada olan ise koskocaman bir hiç

00
Erdem:

Yalan haber devam.zarar doğa ve halka olacak.

Yanıtla1636
MR:

Altın bulunsa doğaya zarar, bulunmasa iş yok, farbrika kursa zehir saçacak, kurmasa fabrikalar yok aş yok. Nereden biliyorsun zararı olacağını? Zararsız olmuyormu bu işler?

94
Mustafa:

Aynen katılıyorum. Zamanla görecekler.

00
Adalet:

Talih kuşu konmaz bizlerin üzerine pisler bazıları kaymağını yer bize de malum olan kalır.ülkenin ormanları suları yarım arazileri mahvedilir bu

Yanıtla843
bakgör:

şimdi orayı yabancı bir şirkete yok pahasına satarlar sonrada yok be ne satması işletme devri yaptık derler

Yanıtla533
REALİST:

bir ilimizin başına devlet kuşu konmuş muş sanki çıkan altını oradaki vatandaşlara dağıtacaklar yiyen yiyecek yine olan bu

Yanıtla631
Tüm 156 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title