Haberler

Son Dakika: Türkiye'de 6 milyar dolarlık altın rezervi bulundu

Güncelleme:
Abone Ol

Son dakika: Tarım Kredi iştiraki Gübretaş'a ait maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi. Rezervin değeri 6 milyar dolara denk geliyor. Rezervin TL karşılığı ise yaklaşık 46 milyar TL.

Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervinin ardından bir müjde daha geldi. Tarım Kredi iştiraki olan Gübrataş'ın maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın rezervi keşfedildi.

6 MİLYAR DOLARLIK REZERV

Bulunan rezerve ilişkin açıklama yapan Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Bugünkü fiyatlar üzerinden hesaplandığında, 6 milyar dolarlık bir değerden bahsediyoruz" dedi.

TL KARŞILIĞI YAKLAŞIK 46 MİLYAR TL

Halka açık olan Gübretaş'ın maden sahasında bulunan altının Türk lirası karşılığı yaklaşık 46 milyar lira. Gübretaş hissesi altın rezervi keşfi gelişmesiyle birlikte yüzde 10 oranında yükseliş yaşadı ve 51,6 lira seviyesine yükseldi.

ŞİRKETİN YÜZDE 75,95'İ TARIM KREDİ'YE AİT

Gübretaş'ın yüzde 75,95'i Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait. Kalan kısmının yüzde 8,76'sı Oğuzhan Şahinkaya'ya, yüzde 15,29'luk kısmı ise halka açık ve diğer kişilere ait.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gübretaş Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (164)

İlahi Adalet:

Bir yandan tuik in asgari ücret önerisi haberi (3000 TL bile olmayan) bir yandan altın rezervi bulunma haberi. Vatandaşa bir gram etkisi olmadıktan sonra, ona buna peşkeş çekildikten sonra isterse 1000 milyar dolarlık rezerv çıksın.

Yanıtla1054
filiz özkan:

yahu bir şeyede sevinin be bu Ülke için güzel olan tek bir şeye sevinin doğalgaz çıktı mutsuz, yerli araba yapılacak mutsuz, iha_siha yapıldı mutsuz, marmaray, metro, bölünmüş yolar, köprüler yapıldı mutsuz. Türkiye coğrafyasında büyük güç olma yolunda ilerliyor mutsuz yahu sizi ne mutlu edecek iç savaş mı?Ülkenin yanıp kül olmasımı? ne yahu ne mutlu edecek sizi

3313
SEDAT:

YARIN ELİN GAVURU GELİR ÇIKARIR BİZDE İZLERİZ.

Yanıtla947
Eray utku:

Sen kendin de laik gavur değil misin o.gavur dediklerine aynı kültürü kanunları yaşayıp.uyguluyorsun o niye gavur sen Müslüman oluyorsun senin.farkin ne

00
Algoloji:

Bu hikaye ye sizde İnandınız mı ?

Yanıtla2124
Yerli:

Siz ve sizin gibiler paranoyak olmuşsunuz.

214
aynen:

her 3 yılda bir geleneksel olarak petrol altın doğalgaz bulunur şimdi lerde de yeni moda yerli oto elektrikli hemde, hemi de 30000 dolara , ha ha ha 2023 e araba çıkaracak sanırım o zamana 1 milyon tl falan olur fiyatı, tabi yerseniz , gerçi tabana yem lazım nasıl gaza getirecek, bu işi verecek bi müteahit olmayınca tıkanıp kalıyorlar

15
Haydarpaşa:

Bu hikayenin amacı Türk lirası ile Altın almaya zorlamak. Yani sizin anlayacağınız tabirle TL yi Altın da tutmak.

00
The psycho:

YERLİ! SEN DE KOYUN OLMUŞSUN!

00
hikaye degil:

ruhsat koza altin isl de iken bu kesif yapildi 10 yil oldu, mahkeme sonrasinda ruhsati gubretasa geri verdi, haberde sanki yeni kesif yapilmis gibi lanse edilmis orasi yanlis ancak rakam vb diğerleri dogru Onemli olan biranevvel isletilmesi esas o konj ile ilgili gelisme olur ise sevindirici olacaktir..

00
Tüm 164 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title