Haberler

SPK Haftalık Bülteni

Abone Ol

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Garanti Bankası'nın 2 milyar lira başlangıç tutarlı "T.Garanti Bankası AŞ B Tipi Şubesiz Likit Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının kayda alınmasına ilişkin talebinin olumlu karşılanmasına karar...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Garanti Bankası'nın 2 milyar lira başlangıç tutarlı "T. Garanti Bankası AŞ B Tipi Şubesiz Likit Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının kayda alınmasına ilişkin talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Bizim Menkul Değerler AŞ'nin, 100 milyon lira başlangıç tutarlı "Bizim Menkul Değerler AŞ Türkiye Finans B Tipi Kira Sertifikası Yatırım Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının kayda alınmasına ilişkin talebi olumlu karşılandı.

Garanti Bankası AŞ'nin, 2 milyar lira başlangıç tutarlı "T. Garanti Bankası AŞ B Tipi Şubesiz Likit Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının kayda alınmasına ilişkin talebi olumlu bulundu.

Golden Door Capital Limited ve GDC Foreks Danışmanlık Limited Şirketi hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ekonomik Suçlar Bürosu'nun 10 Temmuz 2012 tarihli yazısı ile Kurul'a iletilen hususların Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, 2 kişi hakkında suç duyurularının yapılmasına karar verildi.

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ye 20 bin 389 lira idari para cezası kesildi.

Aygaz AŞ'nin, Türk Ticaret Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanununun ilgili maddeleri ile Kurulun Birleşme İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği hükümleri çerçevesinde, hisselerinin tamamına sahip olduğu Mogaz Petrol Gazları AŞ'yi devralması suretiyle birleşme işlemine uygun görüş verilmesi talebi olumlu karşılandı.

- Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Vestel Dijital Üretim Sanayi AŞ'yi devralma talebi-

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Türk Ticaret Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanununun ilgili maddeleri ile Kurulun Birleşme İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği hükümleri çerçevesinde, hisselerinin tamamına sahip olduğu Vestel Dijital Üretim Sanayi AŞ'yi devralma suretiyle birleşme işlemine onay verilmesi ve şirket esas sözleşmesinin 5 maddesinde değişiklik yapılması amacıyla hazırlanan tadil metinlerine izin verilmesi talepleri olumlu bulundu.

Morgan Stanley Menkul Değerler AŞ'nin sahip olduğu "Halka Arza Aracılık Yetki Belgesi" kendi talebi üzerine iptal edildi.

Kurulun 1 Ağustos 2012 tarihli bülteninde yayımlandığı üzere, Egemen Menkul Kıymetler AŞ'ye (Aracı Kurum) verilen portföy yöneticiliği yetki belgesi, Aracı Kurum'un gerekli finansal yetki belgesi harcını, mevzuatta öngörülen 3 aylık süre içinde yatırmaması nedeniyle 1 Kasım 2012 tarihi itibarıyla iptal edildi.

Egeli & Co. B Tipi Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı AŞ'nin (Şirket), Egeli & Co. Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ unvanlı bir girişim sermayesi yatırım ortaklığına dönüştürülmesine ilişkin esas sözleşme değişikliklerine izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına ve şirket portföyünün en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar mevzuata uyumlu hale getirilmesi için şirkete süre verilmesine karar verildi.

Entez Menkul Değerler Ticareti AŞ'nin (Aracı Kurum), ticaret unvanının

"Işık Menkul Değerler AŞ" olarak değiştirilmesi ile sermayesinin 2 milyon liradan 12 milyon liraya artırılması talebiyle yaptığı başvuru olumlu karşılandı, sermaye artırımı neticesinde aracı kurumun ortaklık yapısında herhangi bir değişiklik olmadı.

Standard Ünlü Menkul Kıymetler AŞ'nin ticaret unvanının "Ünlü Menkul Değerler AŞ" olarak değiştirilmesi kapsamında ana sözleşmesinin "Şirketin Unvanı" başlıklı 2. maddesinin değiştirilmesine ilişkin talebi olumlu karşılandı.

Muhabir: İstanbul

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Bizim Menkul Değerler Garanti Bankası Ekonomi Vestel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title