Haberler

Gelirleri günbegün düşen Starbucks'ın bir numaralı ismi istifa etti

Güncelleme:
Abone Ol

Ünlü kahve zinciri Starbucks'ın CEO'su Laxman Narasimhan istifa etti, yerine Brian Niccol atandı. İsrail'e destek veren uluslararası firmalara yönelik boykottan etkilenen şirketin geliri nisan-haziran döneminde yüzde 0,6 azalmış, küresel satışları yüzde 3 gerilemişti.

İki çeyrektir gelirlerinde düşüş bildiren kahve zinciri Starbucks'ın Üst Yöneticisi ( Ceo ) Laxman Narasimhan görevinden ayrıldı.

Starbucks'tan yapılan açıklamada, Narasimhan'ın Ceo'luk ve şirketin yönetim kurulu üyeliği görevlerinden ayrıldığı bildirildi. Halen Chipotle üst yöneticiliği görevini yürüten Brian Niccol'un Starbucks'a başkan ve CEO olarak atandığı belirtilen açıklamada, Niccol'un 9 Eylül'de yeni görevine başlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Starbucks Mali İşler Direktörü (CFO) Rachel Ruggeri'nin söz konusu tarihe kadar geçici CEO olarak görev yapacağı aktarıldı.

2020'DEN BU YANA İLK DÜŞÜŞ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan şirketlerden olan Starbucks'ın finansal sonuçları, son iki çeyrekte olumsuz etkilenmişti. ABD'li kahve zincirinin geliri, ocak-mart döneminde yüzde 2 azalırken, küresel satışları yüzde 4 azalışla 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetmişti. Nisan-haziran döneminde ise şirketin geliri yüzde 0,6 azalmış, küresel satışları yüzde 3 gerilemişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Starbucks Ekonomi İsrail Güncel Dünya CEO Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

Fatih Sultan:

şaka mı binde 6 azalma nedir?

Yanıtla450
Anty-Partizan:

Sizler Gidip Prim Veriyorsunuz Zaten..

Yanıtla332
Ali Tokgöz:

Bizim ülkemizde hergün aç edebiyetı yapan arkadaşlar emin olun elinde son model elmalı telefonla bu cafelerden yazıyorlar.

Yanıtla427
Barış O. B.:

Hâlâ boykotlar sebebiyle mi düştü sanıyorsunuz? Ya da kendinizi öyle kandırmak istiyorsunuz. Küresel bir ekonomik kriz var. Uluslararası bir çok kahve ve tüketim zinciri zaten iflas etti. Bahsedilen rakamlar devede kulak. Kısacası firmada krizden kendine düşen çok küçük bir pay almış. Kendinizi boş yere avutmayın.

Yanıtla1713
Hakan Acar:

Offfff zarara bak be. Kesin iflas eder bu zararla. 1000 de 6 karı azalmış. Yani 1000 kar ediyorken 994 kar etmiş. Kesin batar denedi demeyin.

Yanıtla418
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title