Haberler

Stokçular şimdi yandı! AK Parti'den 5 grup başkan vekili sahaya iniyor, yeni yaptırımlar yolda

Güncelleme:
Abone Ol

Ayçiçek yağı ve şekerin ardından bir çok gıda ürününde stokçuluk yapıldığı gözlenirken, artan fiyatlar hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda fırsatçılığa karşı yeni tedbirlerin alınması gündeme geldi. AK Parti'deki 5 grup başkan vekilinin sahaya inerek şikayetleri yerinde gözlemleyeceği ve taleplerini hükümete ileteceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti grup başkan vekilleri, milletvekilleri ile son dönemde sık sık istişare toplantıları yapıyor. Edinilen bilgilere göre, AK Parti'deki beş grup başkan vekili, sorumlu oldukları milletvekilleri her hafta bir araya gelmeye başladı.

STOKÇULUK VE FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI MASADA

Son yapılan toplantıda ana gündem maddesi stokçuluk ve fahiş fiyat artışları oldu. Milletvekilleri seçim bölgelerinde yaptıkları çalışmalarda en fazla hayat pahalılığı problemi ile karşılaştıklarını, özellikle de bazı ürünlerin bulunmadığına yönelik şikayet aldıklarını söyledi.

TALEPLER HÜKÜMETE İLETİLECEK

Ayçiçeği yağı, şeker, un konusunda önümüzdeki dönemde yaşanacak problemlere dikkat çekildi. Depolarda mal bulunmasına rağmen fırsatçılar sebebiyle üreticiye ulaşmadığı, bu durumun fahiş fiyat artışlarına yol açtığını vurgulayan milletvekilleri, özellikle fırıncı ve gıda sanayicisinin 'ham madde bulamıyoruz' şeklinde şikâyetler aldıklarını kaydetti. Milletvekilleri tarafından stokçular, fırsatçılar ve fahiş fiyat artışlarına karşı yeni tedbirlerin alınması talep edilirken, bu taleplerin parti yönetimi tarafından hükûmete iletileceği belirtildi.

KANUNİ DÜZENLEME DE YOLDA

Türkiye gazetesinin haberine göre vekiller önümüzdeki günlerde stokçularla ilgili yeni kararlar alınabileceğini dile getirdi. Ayrıca TCK'daki 'stokçuluk' ve 'fiyatları etkileme' suçlarının cezasını artırarak, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesi yönünde kanuni düzenleme yapılacağı bilgisi verildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

AK Parti Markel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

Haydar:

Enflasyon çok yüksek millet bugünkü fiyattan yarın alamıyor o yüzden evinde gıda stokluyor.Marketçide sattığı fiyattan geri yerine koyamıyor o yüzden satmak istemiyor.Bırakın tirübünlere oynamayı da enflasyonu düşürün sorun çözülür zaten.

Yanıtla315
Bulent :

Stıkçuluk yok.ülkeyi ekonomiyi yönetememe var.hatırlayın soğan patates depolarına baskınları.patetes tüccarının deposunda 30 ton patatese stokçu demişlerdi.ya adam tüccar bırakında bir kamyon patatesi olsun.deposunda lokantacının 50/100 teneke yağı,fırıncının 300/400 çuval ununun olması normal

Yanıtla311
Geççek:

Ortak oldukları marketleri incelemeye gidecekler. Daha çok zam yapın dicekler. Dün üç harfli marketlerde 5 kg luk şekerler tükenmişti. Böyle devam. 2053 de uçucaz.

Yanıtla212
Cengiz Özen:

Mesele esnaf değil ki. Faizi enflasyonun altında olan ülkelerde herşeyin fiyatı uçar.

Yanıtla111
Fuat Boran:

Şimdiye kadar neredeydiler bu milletvekilleri bunlar başka bir ülkedemi yaşıyorlardı uzun bir zamandır neden gerekeni yapmadılar yazık reisin sonuna kadar arkasındayız ama bu milletvekilleri neden işini yapmıyor reisin emeklerine yazık ediyorlar

Yanıtla35
Comolokko61:

Yakalanan malları halka dağıtın ticaretten de men edin bakın daha yapmaya cesaret edebilirler mi bu millet size tam yetkiyi verdi kullanın artık

Yanıtla33
Beyaz Uyttyy7t:

Ülke kolombiyaya döndü

Yanıtla04
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title