Haberler

Suriyeli Kozmonot Muhammed Faris Açıklaması

Abone Ol

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Konseyi, Suriyeli kozmonot Muhammed Faris’i ağırladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Konseyi, Suriyeli kozmonot Muhammed Faris'i ağırladı.

Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Konseyi 1987 yılında uzaya giden Suriye'nin ilk ve tek kozmonotu Muhammed Faris'i konsey üyeleriyle buluşturdu. Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Konseyi'nin projeleriyle Bursa ve Türkiye'ye örnek olduğunu belirten BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran "Bursa, uzay, havacılık ve savunma sanayi sektöründe üretime en uygun şehirlerin en başında geliyor. Bizler yaptığımız çalışmalarımızda doğru yolda olduğumuzun farkındayız. 5-6 kişi ile başladığımız konseyimizi bugün 100'ü aşkın kişi ile devam ediyor" dedi.

Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Konseyi olarak yaptıkları çalışmaların sadece Türkiye'de değil, dünya çapında da örnek teşkil ettiğini ifade eden Duran "Yurt içi ve yurt dışında birçok etkinliğe katılıyoruz. NASA, Boeing gibi ziyaretlerin ardından, en son Brezilya'ya gitme imkanını yakaladık ve dünyanın alanında en ileri firmalarıyla görüştük. Kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk ve projelerimizden bahsettik. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak firmalarımızın önünün açılması noktasında elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Geçtiğimiz sene Fransız astronot Patrick Baudry'i konsey üyeleriyle buluşturduklarını ifade eden Duran "Suriyeli kozmonot Sayın Muhammed Ahmet Faris'i de konsey üyelerimizle bir araya getirdik ve kendisinden çok değerli bilgiler aldık" şeklinde konuştu.

BTSO GÖKMEN UZAY, HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ BURSA'YI GÜÇLENDİRECEK

BTSO olarak 2016 yılında inşaatına başlanacak BTSO Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi hakkında da bilgiler veren Duran "Merkezimizin kurulması adına 1,5 yıldır hiç durmadan çalışıyoruz. Bu merkez ile gençlerimize yer çekimsiz alan ve çok farklı projeler ile uzay atmosferini yansıtmaya çalışacağız. Değerli astronotlarımızdan aldığımız bilgiler ışığında çocuklarımızın ve gençlerimizin bu sektöre küçük yaşta ilgi duyması adına merkezimi şekillendireceğiz" dedi.

UZAYDA YATIRIM YAPILMALI

Uzay deneyimlerini konsey üyeleriyle paylaşan Suriyeli kozmonot Muhammed Faris ise, "Suriye'de savaş pilotu olarak eğitim aldım. Herhangi bir insanın uzaya çıkması gerçekten çok zor. Bu kapsamda 1 yıllık bir eğitim gördüm" dedi. Uzayda 13 deney yaptığını da anlatan Faris, bu deneylerin 7 tanesinin sağlık, 3 tanesinin kimyasal maddelerden farklı alışımlar üzerine olduğunu belirtti.

Türkiye'nin son yıllarda çok başarılı çalışmalara imza attığına da değinen Faris, "İran bir uydu gönderiyorsa, Türkiye niye göndermesin? Bizler, artık tüm bilgileri uzay araçları sayesinde öğreniyoruz. Türkiye'nin büyümesi için uzayda önemli bir güce sahip olması gerekiyor, bu yüzden uzaya yatırım yapılmalı" açıklamalarında bulundu.

Uzay ile ilgili olarak çocuklara küçük yaşta eğitimler verilmesi gerektiğini aktaran Faris, "Çocuklardaki özel yetenekler keşfedilmeli, hatta çocuklar izlenip, gözlemlenmeli. Onların yeteneklerinin değerlendirilmesi lazım. İlgi ve yetenekleri geliştirilmeli. Bu kapsamdaki çalışmalarınız çok önemli. Özellikle Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin çocuklar için çok yararlı olacağını düşünüyorum." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İlker Duran Ekonomi Türkiye Suriye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

UZAY VE GÖKYÜZÜ -İNSAN- UZAY-ROBOT-KAPÜL:

(BTSO) GÖKMEN UZAY, HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ BURSA''YI GÜÇLENDİRECEK . DİYOR YANİ NASA MERKEZLERİNDEN BİRİ DE BURSA YA MI AÇILACAK?.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title