Haberler

Trafik cezalarına yüzde 45 oranında zam kapıda

Güncelleme:
Abone Ol

Yeni yıl öncesinde milyonlarca sürücüyü ilgilendiren bir zam iddiası ortaya atıldı. Yeniden Değerleme Oranı'na göre, 2025 yılında trafik cezalarının yüzde 45'e varan oranda artması bekleniyor. Fiyat artışıyla birlikte 2025 yılı için en düşük hız limiti ihlali cezası 2 bin 185 TL olacak.

2024 yılı için Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 45 civarında olması öngörülüyor. Bu oran, trafik cezalarında da artışa neden olacak. 2024 yılı için en düşük hız limiti ihlali cezası 1.507 TL olarak belirlenmişti. Ancak 2025'te bu cezanın 2.185 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

1 YIL BOYUNCA YAŞANAN FİYAT ARTIŞI DİKKATE ALINIYOR

Yeniden Değerleme Oranı (YDO), bir yıl boyunca yaşanan fiyat artışlarını dikkate alarak belirlenen bir oran olup, vergi, harç ve ceza gibi mali yükümlülüklerin artırılmasında kullanılıyor. Bu oran, vergi, harç ve cezaların belirli bir enflasyon oranına göre otomatik olarak güncellenmesini sağlıyor.

MALİ YÜKÜMLÜLÜKLER DE ARTIYOR

YDO, sadece trafik cezalarını değil, aynı zamanda diğer mali yükümlülükleri de etkiliyor. Bu oran sayesinde vergi ve harçlar da her yıl enflasyon oranına göre güncelleniyor. Özellikle ekonomideki enflasyonist baskılar ve fiyat artışları, bu oran üzerinden mali yükümlülüklere yansıtılarak devletin gelirlerini düzenli şekilde artırıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Otomobil Ekonomi Finans trafik Hukuk Zam Trafik Hukuk Otomobil Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (67)

Tamer Çakır:

Ne olduda zam geliyor ham maddesi yok işcisi yok fabrikası yok elektrik yok dolarla işi yokta neye dayanarak zam yapıyorsun eflasyon düşerse cezada düşecekmi kafayımı yediniz aranızda bir tane bile aklı başında adam yokmu

Yanıtla30479
Turhan Alagöz:

enflasyonun düşmesi fiyatların düşmesi anlamına gelmiyor. Fiyat artışının düşmesi anlamına geliyor. Yani enflasyon düşerse zam oranı düşer. Bunu anlamak için çok akıllı olmaya gerek yok.

1211
Taş:

Az bile Türkiye de bırak trafiği normal kurallara bile uyan yok, elalem evriliyor biz devriliyoruz gir gide yobaz bağnaz hırçın oluyoruz, çok yazık

215
Emrah Aydin:

Hayırdır, trafik kurallarına uymuyor musun yoksa? Az bile, dahada artmalıki caydırıcı olsun.

29
murat dural:

Ekonomik program işte bu vergi ceza başka bir program yok saltanata devam

Yanıtla22348
murat dural:

Dünyada Dolar karşısında değer kaybeden altı ülkeden biriyiz durmak yok uzaya çıktık?

Yanıtla15262
orhan yaldız:

Maaşlara gelince OVP programina göre hedef enflasyona göre zam vergilere gelince gerçekleşen enflasyona göre zam milletle iyi dalga geçiyorlar .

Yanıtla7246
Mehmet Vatandaş:

Sakın yanlış anlamayın şahsınızla ilgili değil aksine sizin yazdıklarınızı destekleme mahiyetinde, bir söz var eşek olursan üstüne binen çok olur işte milletin şu an en az yüzde 45 i bu durumda

27
ismail bey :

yılbaşı memur, işçi ve emekliye yüzde 15 zam hesaplanıyor. Onun bile altına inmek için enflasyonu düşük gösteriyorlar... Geçen ay 219 tl olan en ucuz yağ bu gün 249 tl...

24
İsmail Er:

Saraylara konvoylara uçaklara şatafata para lazım

Yanıtla13217
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title