Haberler

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Akçay: Faiz indirimi gündemde değil

Güncelleme:
Abone Ol

Merkez Bankası temmuz ayında faizi yüzde 50'de sabit tuttu. Bir sonraki döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz indiriminin gündemde olmadığını ve sıkı duruşun indirimler başladığında da korunacağını söyledi.

Son 4 aydır faizi sabit tutan Merkez Bankası bir sonraki dönemde indirim kararı alır mı, yoksa bunun için erken mi? Merak edilen soruya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay yanıt verdi.

Cevdet Akçay, Reuters'a Türkiye'nin ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"SIKI PARA POLİTİKASI DURUŞU SÜRDÜRÜLECEK"

"Erken bir faiz indirimi yeniden canlanan enflasyon riski oluşturabilir. Para politikasındaki gevşeme ancak aylık enflasyondaki kalıcı düşüşle birlikte birçok faktörün uygun hale gelmesinin ardından başlayacak. Enflasyonda, beklentilerde ve iç talepte kalıcı iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecek.

"BEKLENTİLERİ YAKINDAN İZLİYORUZ"

Piyasa, firmalar ve hanehalkı enflasyon beklentilerini yakından izliyoruz; sadece piyasa beklentileri yıl sonu öngörümüze yakınsamaya başladı. Vergi ve yönetilen fiyatlardaki ayarlamaların temmuzda aylık enflasyona 1.5 puan ilave katkı yaratacağını tahmin ediyoruz."

Öte yandan; TCMB temmuz ayı faiz kararını geçtiğimiz günlerde açıkladı ve politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Merkez, bu karar ile üst üste dördüncü ayında faizi sabit tutmuş oldu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Merkez Bankası Ekonomi Güncel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

murat dural:

Ne yaparsanız yapın saltanat bitmedikçe bu ülke düzelmez yatırım gelmez kendimizi aldatmayalım boş boş boş

Yanıtla13106
Savas Ozturk:

Boşa konuşuyorsun usta batırıp gitmez bunlar bütün mesele güven itibar hukuk adalettir bunlar olmadan ekonomi düzelmez istersen ağzında kuş tut

339
Yunuss Bayern:

Savaş bey demek istediği zaten bu ülkede güven itibar hukuk yok

128
şahabettin Ayyıldız:

Bir ülkede hukuk yoksa adalet yoksa hele hele üreticiyi desteklemek olmadıği gibi üretim yoksa dünyanın bütun petrolleri bütün altınlari olsa o ekonomi batmaya mahkumdur

11
Savas Ozturk:

Faizleri istersen 200’e çıkar yine dolar alırım

Yanıtla4023
man over:

Ortalık yangın yeri ve büyük savaşların çıkma ihtimali yüksek.Olası bir büyük savaşta bütün para birimleri kağıt parçası olur.Şu dönemde en mantıklı yatırım aracı altın.

716
Savas Ozturk:

Kuyumcu musunuz ?

35
Savas Ozturk:

Sen böyle dediysen dolar altın almanın zamanı gelmiştir

Yanıtla1218
Bende Sarı Kırmızı Yeşil poşeti seviyorum:

Resimde hem SARI renk var.. hemde mikrofonda KIRMIZI renk var. Yeşil bir çiçek olsaydı bu resimde.. Düpe düz.. Kürdistandayız sayılacakdı.

Yanıtla271
Bende Sarı Kırmızı Yeşil poşeti seviyorum:

Resimdeki mikrofonda BİRAZCIK kırmızı renk var. Bundan sonra abimsin Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası.

Yanıtla92
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title