Haberler

Telekom Grevini Gül 'Tatlıya Bağlayacak'

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Telekom Grevinin Bir An Önce Bitirilmesi ve Toplu Sözleşmenin Masa Başında Uzlaşmayla Sonuçlandırılması İçin Devreye Girdiği Öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Telekom grevinin bir an önce bitirilmesi ve toplu sözleşmenin masa başında uzlaşmayla sonuçlandırılması için devreye girdiği öğrenildi.

Gül’ün, Türk-İş’e bağlı Türkiye Haber-İş Sendikası ile Telekom yönetimi arasında dün tekrar başlayan müzakerelerde de payı olduğu ifade edildi. Telekom grevi sorunu Gül’ün, dün Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç başkanlığındaki heyetini kabulünde gündeme geldi. Kılıç, görüşmede Gül’e, "Bizim konfederasyon olarak en büyük sıkıntımız Telekom grevi. Bu grev devam ettikçe hoş olmayan suçlamalar ve olaylar oluyor, gerginlik yaşanıyor. Bu grevin bir an önce müzakere masasında anlaşmayla sonuçlanmasında yarar var" dedi.

GÜL YAKINDAN İLGİLENİYOR: Gül de, "Evet, Telekom grevini ve gelişmeleri yakından izliyorum. Benim de bu grevin bir an önce sonuçlanması en büyük arzum. Gürcistan gezim sırasında Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’dan bilgi aldım ve uzlaşmayla sonuçlandırılması dileğimi ilettim. Sayın Başbakanımız’a da konuyu açacağım" dedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün grevin müzakere masasında bitirilmesi yönündeki arzusuna karşın, dün Haber-İş ile Türk Telekom yöneticileri arasında Türk-İş Genel Merkezi’nde başlayan görüşmelerde, işveren kesiminin grev başlamadan önceki teklifinin de altında teklifte bulunduğu öğrenildi. Görüşmelerin bir bölümüne katılan Türk-İş Başkanı Kılıç, bu yaklaşımın "yapıcı olmadığını" belirterek, "Bu şartlarda uzlaşmak ve grevi sona erdirmek zorlaşır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title