Haberler

Tespihler yatırım aracı oldu, fiyatları 200 bin TL'yi buldu

Güncelleme:
Abone Ol

Kilis'te tespih tamiri ve satışı yapan Hüseyin Aktı, tespihlerin yalnızca bir aksesuar değil, aynı zamanda yatırım aracı olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Aktı, "Bugün, özellikle bu tür sıkma kehribar tespihler, 100 bin lira ile 200 bin lira arasında alıcı bulabiliyor" dedi.

Tespihler, sadece manevi bir değer taşımakla kalmıyor, aynı zamanda değerli bir yatırım aracı olarak da kullanılabiliyor. Kilis'te tespih tamiri ve satışı yapan 21 yaşındaki Hüseyin Aktı, tespihlerin artan talebi ve yüksek fiyatlarının, koleksiyoncular ve yatırımcılar için yeni fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Tespihler Yatırım Aracı Olarak Gözde Hale Geliyor

"HER BİRİ BİR SANAT ESERİ GİBİ İŞLENMİŞ"

Aktı, el işçiliğiyle yapılmış 200, 300 ve 400 yıllık tespihlerin değer kazandığını ve özel koleksiyoncuların ilgisini çektiğini ifade etti. Aktı, "O dönemin ustaları tamamen el emeğiyle çalışıyordu. Bu tespihler, her biri adeta bir sanat eseri gibi işlenmiş ve zamanla değer kazanmış durumda. Bu yüzden tespihlerin tarihi, işçilikleri, makinesiz üretimi el emeği ileve kullanılan malzeme, tespihin değerini belirleyen en önemli faktörler arasında yer alıyor" dedi.

Tespihler Yatırım Aracı Olarak Gözde Hale Geliyor

"100 BİN LİRA İLE 200 BİN LİRA ARASINDA ALICI BULABİLİYOR"

Hüseyin Aktı, Osmanlı dönemi sıkma kehribar tespihlerinin yatırım aracı olarak büyük önem taşıdığını vurguladı. Aktı, "Osmanlı sıkma kehribar tespihleri, zamana karşı dayanıklılıkları ve nadir bulunmaları nedeniyle ciddi bir koleksiyon değeri taşıyor. Bu tespihler, koleksiyoncular ve yatırımcılar tarafından büyük ilgiyle alınıp satılmakta. Bugün, özellikle bu tür sıkma kehribar tespihler, 100 bin lira ile 200 bin lira arasında alıcı bulabiliyor" şeklinde konuştu.

Tespihler Yatırım Aracı Olarak Gözde Hale Geliyor

YATIRIMCILAR İÇİN TESPİH SEÇİMİ

Tespih işine uzun yıllardır emek veren Hüseyin Aktı, tespih alıcılarının, özellikle yatırım amaçlı satın alacaklarsa, dikkat etmeleri gereken birkaç önemli faktörü sıraladı. "Tespih alırken, malzemenin doğal olup olmadığı, el işçiliği ve tarihî özelliği en önemli kriterlerdir. Tespih, hem günlük kullanım hem de yatırım aracı olarak değer kazanabilir. Ancak el işçiliği yüksek ve nadir olan tespihler, zamanla değerini katlayarak geri dönüş sağlar" diye konuştu.

Tespihler Yatırım Aracı Olarak Gözde Hale Geliyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Kültür Finans Sanat Yaşam kilis Sanat Kültür Finans Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

erman genç :

aklınızı seviyim 10 lira vermem,, 4 zibidi alıyor eline mafya gibi geziyor

Yanıtla1599
Vatansever:

Atatürk' tespih çekerdi

161
Aydin Ayaydin:

sanki bana kulce altin... 200 bin liraya alirsin ama alan satmaya kalksin, bakalim 5 bin liraya satabilir mi?...

Yanıtla765
İsmail oruç :

Ben size daha çok kazandıranı söyleyeyim bir balya OT güzün yani dört ay önce 100 TL idi şu anda 230 TL.

Yanıtla142
Naci Büyükkal:

Bedava verseler almam. Dünya'daki en değerli madenler varken, neden tespihlere yatırım yapayım? Komik!

Yanıtla437
uCube :

200 bin'e tesbih alan var ise, lütfen artistler gibi sallamasın bari zikir çeksin belki güzel kapılar açılır. ;))

Yanıtla015
DODOK DODOK:

Zikir, tesbih tanelerine indirilecek bir durum değildir; zikir, hayatı Allah'ı hatırlayarak yaşamaktır ki bunun adı da zikrullahtır...

00
alperen84:

insanları kehribar diye plastik tesbihle kandırıyorlar çok yazık. bacanağım istanbuldan kehribar diye 3000 tl verdiği tesbih plastik çıktı

Yanıtla110
Yılmaz savaş:

Senin bacanağına bacak atmışlar.

00
SIRADAN ÇİNKO KARBON PİL:

abi o bacanağına söyle elimde köprü var satılık

00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title