Haberler

Tgsd Başkanı Negrin: Çatışmalarla Yükselen Dövizin Getirdiği Kar, Boğazımızdan Geçmez

Abone Ol

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Gezi Parkı protestolarının ardından döviz kurlarının yükseldiğine işaret ederek, "Çatışma ortamında yükselen kurlar, belki ihracatçının gelirini artırdı Türkiye Giyim Sanayicileri"...

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Gezi Parkı protestolarının ardından döviz kurlarının yükseldiğine işaret ederek, "Çatışma ortamında yükselen kurlar, belki ihracatçının gelirini artırdı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Gezi Parkı protestolarının ardından döviz kurlarının yükseldiğine işaret ederek, "Çatışma ortamında yükselen kurlar, belki ihracatçının gelirini artırdı. Ancak biz, bu şekilde gelen bir kazancı istemiyoruz. O kar boğazımızdan geçmez" dedi.

Negrin, yaptığı yazılı açıklamada, referanduma gidilmesinin, Gezi Parkı krizinin sonlanmasında önemli bir seçenek olduğu yorumunu yaparak, "İstanbul'da referanduma gidilmesini, krizin sonlandırılması açısından dikkate değer bir seçenek olarak görüyoruz. Tek arzumuz yeniden Türkiye'mizin huzur bulması, insanlarımızın daha fazla zarar görmemesi" ifadelerini kullandı.

-"YURT DIŞINDAN ÇOK SAYIDA TELEFON GELDİ"-

Gezi Parkı olaylarıyla birlikte, yurt dışından aldığı çok sayıda telefonda kendisine, İstanbul'a gelip gelemeyeceklerinin sorulduğunu söyleyen Negrin, Türkiye'nin imajının bu derece zarar görmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. Dün konsoloslukların kapılarını açmadığını, vize başvurularının yapılamadığına dikkati çeken Negrin, yaşanan kaos ortamına son verilmesi gerektiğini söyledi. Cem Negrin, Türkiye'nin son 15 günde çok şey kaybettiğini, artık aklı selimin hakim olması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

-"TİCARET, A'DAN Z'YE ZARAR GÖRDÜ"-

"A'dan Z'ye ticaretin her türlüsü bu süreçten zarar gördü. Tüm dünya ekran başında ilk haber olarak İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına yayılan çatışma görüntülerini izliyor. Oysa Türkiye bu mu? İki haftadır devam eden bu görüntülerle insanımız kaybediyor, Türkiye'ye kaybediyor. Protestocusundan hükümete kadar bu sürecin kazananı olmaz, olamaz. İşgal ve çatışma anlayışıyla taleplerin yerine getirilmesinin beklenemeyeceği gibi bireyin hak ve hukuku, demokratik talepleri göz ardı edilerek de bir yere varılamaz. Gelinen noktada iyi niyetle başlayan eylemlerden herkesin zarar gördüğü gün gibi ortada. Karar vericileri ve eylemcileri uygulamalarını gözden geçirmeye çağırıyoruz Sonuçta bu ülke hepimizin." - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Cem Negrin Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title