Haberler

Buğday karşılığı SİHA mı sattık? Bakanlık o iddialara cevap verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Ticaret Bakanlığı, Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı İHA ve SİHA'ların ödemesini buğday olarak yaptığı iddiasının asılsız olduğunu açıkladı. Bakanlık, bu tür iddiaların Türkiye'nin savunma sektöründeki ihracatını gölgelemeye yönelik kasıtlı girişimler olduğunu vurguladı.

Ticaret Bakanlığı, Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı İHA ve Siha'ların ödemelerini buğday olarak yaptığı iddialarının tamamen yalan olduğunun bildirdi.

YÜZDE 130 GÜMRÜK VERGİSİ UYGULANIYOR

Bakanlıktan, söz konusu iddiaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan ' Ukrayna'nın, ülkemizden satın aldığı İHA ve Siha'ların ödemelerini buğday olarak yaptığı ve Türk buğdayının toprağa gömüldüğü' iddiası tamamen yalandır" ifadesi kullanıldı. Türkiye'ye buğday ithalatında çiftçileri korumak amacıyla halihazırda yüzde 130 gümrük vergisi uygulandığına işaret edilen açıklamada, diğer taraftan, dahilde işleme rejimi kapsamındaki buğday ithalatının da yerli buğday üretimi göz önünde bulundurularak 21 Haziran - 15 Ekim 2024 tarihleri arasında durdurulduğu vurgulandı.

SAVUNMA SANAYİNDEKİ İHRACATI GÖLGELEMEYE YÖNELİK KASITLI BİR GİRİŞİM

Türkiye ve Ukrayna arasında iddia olunan haliyle bir ticaretin gerçekleşmediğinin, kamuoyuna açık olan ikili dış ticaret verileriyle sabit olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: Üreticilerimizden temin edilen buğdayın toprağa gömüldüğüne ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin 20 Eylül'de yapmış olduğu açıklamayla bu yalan ayrıca net bir biçimde ortaya konulmuştur. Söz konusu iddiaların bu kez ülkemizce Ukrayna'ya gerçekleştirilen İHA ve SİHA ihracatı ile ilişkilendirilerek gündeme getirilmesinin, ülkemizin savunma sanayinde yakaladığı ihracatı gölgelemeye yönelik kasıtlı bir girişim olduğu açıkça görülmektedir. Bu tür yalan iddialar, uyum içerisinde ilerleyen dış ticaret ve tarım politikalarımız üzerinden hedeflerine emin adımlarla yürüyen ülkemiz ekonomisine set çekmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Politika Ekonomi Türkiye Ukrayna Tarım SİHA Tarım Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

F B:

Dezenformasyon kurumu yalanladiysa kesinlikle dogrudur..

Yanıtla3682
Özcan Özcan:

VARSA YOKSA DAMADIN ŞİRKETİ BU NASIL İŞ ARKADAŞ OYSA DEVLETİN ÜRETTİĞİ AKSUNGR BUNLARIN SİHALARINDAN 4 KAT PAHALI 3 KAT DAHA UCUZ!

Yanıtla4636
Kenan Tepretoğlu:

bakanların açıklamasına inanan var mı sahi bu ülkede

Yanıtla1511
Tarık Avsar:

Daha neler duyacağız

Yanıtla619
hikmet yaşar:

ben bakanlığın bir milyarda sözünün hiç birine inanmıyorum şahsi görüşüm

Yanıtla811
Hasan Turk:

Ukraynadan gelen urunler binlerce litre votka altin bugday kagit tomruk.bunlara bakmayin neyi kabul ettilerki.

Yanıtla79
Kenan Tepretoğlu:

sahi ithalatı yapan şirketleri ve sahiplerini de açıklasanıza

Yanıtla28
İsa Polat:

siz Türkiye'nin tarım ve hayvancılığın bitirmeye yemin etmissiniz

Yanıtla18
İsa Polat:

aynı şey neden ithal hayvanlar için uygulanmıyor peki hep yalan dolan işiniz bu işten kim para yiyor kime peşkeş çekiliyor uruguaydan gelen Angus hayvanalrini getirip köylünün hayvanlarını para etmesini engelliyorsunuz siz köylü dusmanisiniz

Yanıtla35
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title