Haberler

Timakademi, '10 İl 10 Hedef Ülke' ile İhracatçıya Yol Gösterecek

Abone Ol

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ’10 İl 10 Ülke’ hedefiyle ihracatı artırabilmek için nokta atışı yapacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), '10 İl 10 Ülke' hedefiyle ihracatı artırabilmek için nokta atışı yapacak. İhracatta önemli paya sahip 10 il ile 10 hedef ülke eşleştirilerek bu pazarlara satışlar artırılacak.

TİMAKADEMİ'nin '10 İl 10 Ülke' hedefiyle başlatacağı konferansların ilki 3 Mayıs günü Gaziantep'te gerçekleştirilecek. 600 milyar dolarlık pazara sahip İngiltere pazarı ile eşleştirilen Gaziantepli ihracatçıların, bu ülkeye satışlarını artırması hedefliyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 hedeflerine ulaşma yolunda ihracatta nokta atışı yapacak. TİMAKADEMİ'nin çözüm ortakları Halkbank, Vodafone, Coface Sigorta, UPS, Global Connection, Turkishtime ile birlikte belirlenen hedef ülke konferanslarının ilki Gaziantep'te bu il ile eşleştirilen 600 milyar dolarlık pazara sahip İngiltere için olacak. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 10 ilin ihracattaki payının yüzde 80 seviyesinde bulunduğuna vurgu yaparak, "Her bir ilimiz ihracatını geçen yıla göre yüzde 10 attırırsa bunun toplam ihracatımıza etkisi yaklaşık yüzde 8 olacak" diye konuştu.

TİMAKADEMİ'nin '10 İl 10 Ülke' hedefinin önemine değinen Büyükekşi, hem ihracatçı sayısını, hem de ihracat değerini en üst seviyeye çıkarabilmek için çalıştıklarına dikkat çekti. Firmalara dünya pazarları hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını söyleyen Büyükekşi, "Hedefimiz, ihracatçımızı doğru pazarlara kanalize etmek. Farkındalığımızı artırarak bir adım önden düşünmek. Tecrübe ve bilgi birikimi paylaşımı kanalıyla sağlıklı bir ihracat ekosistemi oluşturmak. 2023 hedefimiz olan 500 milyar dolar ihracatı yakalayabilmemiz için illerimizin potansiyelini sonuna kadar kullanarak doğru ve farklı pazarlara kanalize etmek. Ünlü bir düşünür şöyle der, 'İradenin büyüdüğü yerde, zorluklar küçülür.' Biz de irade ne kadar büyürse zorluklar küçülür diyoruz. Amacımız, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yerine pozitif ve ölçülebilir katkılar yapmak" dedi.

TİMAKADEMİ çözüm ortaklarından Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da TİM ile işbirliğine değinerek, "Her ilin ticarette yoğun ilişkileri olan bir hedef pazarı gündem maddesi olarak tartışacağız. İhracatçı firmalara 'Dijitalleşme Endeksi'ni açıklayarak onlara 'Yarına Hazır İhracatçı' konseptimizi tanıtacağız. Dijitalleşmesini yüzde 10 artıran şirket, karlılığını yüzde 1.5 oranında yükseltiyor. İhracatçıya bunu sağlayacağız. Rekabet gücünü artıracağız" şeklinde konuştu.

Halkbank KOBİ ve Esnaf Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erdal Erdem ihracatçıya her alanda desteklerinin süreceğini belirterek, "Hayata geçireceğimiz 'Hedef Pazar' toplantılarıyla ihracatta sektör ve ülke çeşitlendirme stratejisinin oluşturulmasına katkıda bulunacağız. Bu toplantılar yüksek büyüme potansiyeli olan hedef pazarlarda pazar payının artırılması için gerekli uygulamaların da tespit edilmesini sağlayacak. Hedef pazarlara giriş faaliyetleri için firmaların ihtiyaç ve risk analizlerinin yapılmasına destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

UPS Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan ise TİM ile birlikte KOBİ'ler ve ihracatçılarla bir araya gelerek lojistiğin hedef pazarlara ulaşmada sağladığı avantajlar hakkında firmaları bilgilendireceklerini söyledi. Türkiye'nin değerlerini ve markalarını yurtdışında tanıtan Global Connection Media'nın Genel Koordinatörü Onur Tayşu da TİMAKADEMİ'nin şehirlerin uluslararası rekabet gücünü artırmak için gerçekleştireceği 'Hedef Pazar' buluşmalarının uluslararası medya sponsoru olarak yer aldıklarını söyledi. Coface Sigorta Genel Müdürü Emre Özer de TİM ile yapılan anlaşmanın önemine değinerek, Türk ihracatçısının yanında olduklarını ve uluslararası rekabette güvenle büyüyebilmeleri için ticari alacaklarının sigortalanması konusunda üzerlerine düşen her türlü desteği sağlayabileceklerini belirtti.

HEDEF ÜLKELER DÜNYA DEVLERİ

TİMAKADEMİ'nin ilk etkinliği 3 Mayıs'ta Gaziantep'te düzenlenecek. Buradaki hedef ülke konferansıyla Gaziantepli iş adamlarının İngiltere pazarına nasıl gireceği, bürokratik engelleri nasıl aşacağı, kimlerle işbirliği yapabileceği yönünde birçok bilgi paylaşılacak. Bu etkinlikte Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İngiltere İş Konseyi Eş Başkanı Remzi Gür, İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt ve bu pazarı yakından tanıyan birçok uzman Gaziantepli işadamlarına yol gösterecek.

Gaziantep ile İngiltere eşleşmesinin ardından sırasıyla Ankara-Çin, Antalya-Almanya, Bursa-ABD, Denizli-İtalya, Adana-Suudi Arabistan, Kayseri-Fransa, Konya-İran, İstanbul-BAE ve İzmir-Polonya illeri ve ülkeleri adına hedef ülke konferansları gerçekleştirilecek. Bu konferanslarda da hedef ülkelerin sunduğu fırsatlar, bu ülkelerin finansal olanakları, iş yaparken sıkça tekrarlanan yanlışlar, iş kültürünün pazara girişte etkisi gibi birçok konu başlığı ihracatçılarla paylaşılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Büyükekşi Gaziantep Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title