Haberler

'Timsah' Türkiye'ye geliyor! Lacoste, Çorlu'da ayakkabı üretecek

Güncelleme:
Abone Ol

Eren Holding bünyesinde Türkiye'de faaliyet gösteren Fransız Lacoste markasının Tekirdağ Çorlu'da ayakkabı üretimine hazırlandığı öğrenildi. Firma yetkililerinden öğrenilenlere göre, ayakkabıdaki yüksek vergiler nedeniyle Türkiye'de üretim için kollar sıvandı.

Daha önce 2003 yılında Lacoste'un Avrupa'daki genel üretiminin Türkiye'ye kaydırılması planlanmıştı. Ancak son anda Fransız firma bundan vazgeçmişti. Eren Holding'in bu nedenle Çorlu'da aldığı 140 dönümlük arazide ayakkabı fabrikası için plan yaptığı belirtiliyor. Fabrikanın binlerce çift Lacoste markalı ayakkabı üreteceği öğrenildi. Bu üretim için Fransız ortaklarla görüşmeler halen sürüyor. Yıl sonuna kadar üretimin başlaması planlanıyor.

YÜZDE 20 İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ GETİRİLMİŞTİ

Geçen yıl haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tekstil, konfeksiyon, deri, ayakkabı ve benzeri 40 ürüne yüzde 20 ilave gümrük vergisi getirilmişti.

LACOSTE'UN LİSANSLI ÜRETİMİNİ YAPIYOR

Eren Holding, 1990 yılında ünlü Fransız Devanlay Grubu ortaklığı ile Devanlay - Eren Tekstil'i kurdu. Şirket, Lacoste ürünlerinin lisanslı üretimini yapıyor. Aynı yıl kurulan Er - De Pazarlama A.Ş. ise bu ürünlerin dağıtımını gerçekleştiriyor.

ŞAMPİYON TENİSÇİ

Lacoste, 1933 yılında ünlü şampiyon tenisçi René Lacoste'un lakabı olan timsahı logo olarak tişörtüne işletmesiyle serüvenine başladı. 120 ülkede bulunan ünlü Fransız markası Lacoste, 1991'den bu yana Türkiye'de Eren Perakende tarafından temsil ediliyor. Eren Perakende, 2005'ten itibaren Rusya, Ukrayna, Polonya, Çekya, Macaristan, Slovakya ve Baltık ülkelerinde Lacoste markasının temsilcilik haklarını elinde bulunduruyor. Lacoste, 43'ü Türkiye'de olmak üzere, Eren Holding'in temsilcilik haklarını elinde bulundurduğu ülkelerde 140'ı aşkın mağazası ve online alışveriş sitesiyle hizmet veriyor. (Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Eren Holding Türkiye Lacoste Çorlu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

ASY 1905:

Elin Fransızı ülkeye gelip, fabrika açacak ve bunu müjde olarak kabul edeceğiz öyle mi? Neden kendimiz bir dünya markası yaratmıyoruz da başka ülkelerin fabrikalarına seviniyoruz. o fabrikada en fazla 300 kişi çalışacak ve 1000 kişi sevinecek ama biz bir marka oluşturup markalaşsak ülke ekonomisi kalkınacak. Allah aşkına yanlış mı düşünüyorum??

Yanıtla423
vatandaş:

timsahta buldu ucuz işçiyi ohh

Yanıtla120
ADIMI YAZMAM:

Tabii. Hem ucuz işçi, hem de cebinde 3 kuruşu olup elinde iphone olan bi dolu insan bizde. hem üretir hem de satar, mis gibi işte. biz de ağzımızı ayırıp bakarız diğer milletlerin nasıl geliştiğine.

00
BEYNİNİ ÇALIŞTIR:

buna sevinenler türkiyeye neden geliyor çünkü türkyede işciyi bedava çalıştırıyorlar babasının hayrına gelmiyorlar

Yanıtla412
Suburb:

O marka gelip yakaladığı vatandaşımızı zorla götürüp fabrikasında çalıştıracak hali yok.ihtiyaci olan gider çalışır evine ekmek götürür.

20
Jon Snow:

Ucuz işçilik... emek sömürüsü ...

Yanıtla114
a:

açacak tabi fransada 2000 eurodan asagi calistiramayacagi işçiyi burada 200 250 euroya çalıstıracak daha işçi kapasitesinde 0 kar edecek şirket ki satacagi ayakkabilardan kazanacaklari karlari saymadik bile

Yanıtla212
MHPLI VATAN:

cok sevinmeyinniye geliyorlar cünkü vergi az maas az bizim ülkedeo yüzden geliyorlar

Yanıtla113
AFYON''LU:

senin gibi geri kafalılar malesef anlamıyor o fabrikada kaç kişi çalışacak kaç aile doyacak ülke ekonomisine faydası işsizliğe faydası olacak fakat senin gibi chp zihniyetliler anlamıyor malesef birde MHP li vatan yazmışssın kimi kandırıyorsun sen

52
...:

daha ne istiyon allahtan belanı mı istiyon. . iş bulduğuna şükret. . aç kalmadığına şükret

70
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title