Haberler

Tiryakilere kötü haber! Sigaraya bir zam daha yapılacak

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Tekel Bayileri Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına bu ay içinde 3 ile 5 lira arasında bir zam yapılacağını açıkladı. Dündar, zammın eylül ayının ilk haftalarında geleceğini belirtti.

Sürekli artan sigara fiyatlarına, temmuz ve ağustos ayında yapılan zamların ardından bu ay içinde bir zam daha gelmesi bekleniyor.

3-5 LİRA ARASI ZAM YOLDA

Türkiye Tekel Bayileri Derneği Başkanı Erol Dündar, "Tarih belli ama aksama olabilir diye tam tarih vermiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam olacak. Eylül ayının ilk haftaları diyebiliriz" dedi.

Zammın, eylül ayının ilk haftalarında geleceğini belirten Dündar, "Zammı eylül ayının içinde bekliyoruz. Tarih belli ama aksama olabilir diye tam tarih vermiyoruz. Bu ayın içinde 3-5 TL aralığında bir zam olacak. Eylül ayının ilk haftaları diyebiliriz" dedi.

Tekel bayilerin, ellerindeki ürünün kısıtlı olduğunu belirten Dündar, "Şu anda da ürünler kısıtlı. Kısıtlama kalkmadı. Stok sorunu mevcutta devam ediyor. Firmalar, üretimden kaynaklı diyor ama öyle değil. Maliyetleri kurtarmadığı için her ay düzenli zam geçiyorlar. Onun içinde ellerindeki malı çok fazla eritmek istemiyorlar" dedi.

Haberler.com / Alper Kızıltepe - Ekonomi

Ekonomi Türkiye Finans Eylül Tekel Zam Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (59)

Sinan Bulduk:

Yetersiz , 3-5 liradan birşey olmaz , sigaraya fazladan zam yap , benzini ucuzlat..İçkiye daha çok zam yap , doğalgazı ucuzlat..Para tiryakiden kazanılır..

Yanıtla497100
Adıyamanlı Kutalmış :

Benim tiryakiligimden sanane. Tirsikci

221
Pc Copat:

mantıksız cümlene şöyle karşılık vereyim sigarasını içkisini farkla alan adam oda bu farkı sattığı ürünlere zam yaparak karşılıyor buna da enflasyon deniyor sanırım sen tüik rakamlarına inanan tayfadansın

220
mhmt Asln:

Fikrin var. Bilgin yok. Benimde arabam yok. Benzini yükselt

115
özgün özen :

hoştt sinan hoştt

312
can baran:

Bu nedir önüne gelen istediği gibi sürekli zam yapıyor dur diyecek biri yokmu ülke bu kadar sahipsiz mi kaldı

Yanıtla10343
Mustafa Tukat:

Almanya’da sigaranın paketi 8 € yani 300 TL civarında. Amerika’da paket vergi dahil 7-9 $ arası, yani 300 TL civarında. Bu ülkeler millet sigara ve alkol kullanmasın ve zarar görmesin diye fiyat artırıp duruyor. Sigara ve içki içen sağlık sorunları yaşayıp ileride çok pahalıya mal olacak hastalıklar ile uğraşıyor. Devlet vergi de kazanacak ki, o vergiler ile hizmet edip yatırım yapılsın. Siz herşey bedavaya olsun, sağlıksız şeylere kolay ulaşalım derseniz, bu ülke kalkınmaz! Hadi git Amerika’da günün ne vaktinde olursa olsun, sokakta ve başkaları görecek şekilde içki iç bakayım ne oluyor. Hemen hapis tıkarlar seni! Yavrular bile buna müsade etmez iken biz beleşe bulma derdine düşmüşüz. Allahım bize akıl fikir, hidayet nasip etsin!

259
Adıyamanlı Kutalmış :

Maalesef ülke bu kadar savunmasız ve çaresiz.... Allah bunları bildiği gibi yapsın.

116
Yasin Şimşek:

Ağam biziyle eğleniyor

Yanıtla2193
Enteresan:

Rahmetli Neşet ertaş "Garibanın cigarına dokunma bari" demişti o zaman ki başbakan'a. Garibanın dokunmadıkları bişeyi kaldı mı acaba? Düzelicez inşallah vergilerle zamlarla..

Yanıtla8162
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title