Haberler

TSK'nın Göz Bebeği Göktürk-1 Uydusu Dünyaya Tanıtıldı!

Güncelleme:
Abone Ol

Yapımı tamamlanan Göktürk-1 Keşif ve Gözetleme Uydusu, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen törenle dünya basınına tanıtıldı.

Yüksek çözünürlüklü istihbarat görüntüleri elde edecek olan Göktürk-1 uydusu 2016'nın ilk yarısında fırlatılacak. Fransa'nın Cannes şehrinde yapılan uğurlama töreniyle ilk kez dünya basınına gösterilen Göktürk-1 Keşif ve Gözetleme Uydusu, 7 Mayıs'ta Ankara'ya gelecek.

MAYIS AYINDA TESLİM EDİLECEK

Şirketlere teşekkür etti Uğurlama töreninde konuşan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Uzay Daire Başkanı Celal Sami Tüfekçi, Göktürk-1 uydusuyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin istihbarat kabiliyetinin önemli ölçüde gelişeceğini söyledi. Uydunun teslimatının Mayıs ayında gerçekleşeceğini bildiren Tüfekçi, projeye katılan şirketlere teşekkür etti.

KARASUYU VE HAVA SAHASI KISITLAMASI YOK

Törene, Göktürk-1 Proje Müdürü Erdal Kisli, SSM Uzmanı Onur Fil, Danışmanlar Mehmet Fatih Engin, Emre Benlier ve firma yetkilileri katıldı. Tören sonrasında yapımı tamamlanan Göktürk-1 uydusu incelendi. Proje ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyacağı yüksek çözünürlüklü istihbarat görüntülerinin karasuyu ve hava sahası kısıtlamaları olmaksızın elde edilmesini, işlenmesini, depolanmasını ve değerlendirilmesini sağlayacak bir Keşif Gözetleme Uydu Sistemi ve Türkiye'de üretilecek tüm uydulara hizmet edecek Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (USET) tedarik edilmesi amaçlanıyor.

GÜNDE 278 FOTOĞRAF GÖNDERECEK

Ankara'ya 7 Mayıs'ta gönderilecek Göktürk-1 Uydusu'nun, 2016 yılı ilk yarısında Fransız Guyanası'nın Kourou kentinden fırlatılması planlanıyor. Göktürk-1 Uydu Sistemi ayrıca orman alanlarının kontrolü, kaçak yapılaşmanın takibi, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, ürün rekolte tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi alanlarda da görüntü ihtiyacını karşılayacak. Göktürk-1 görevi boyunca günde ortalama 278 fotoğraf gönderecek. (Kaynak:Sabaha)




Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Göktürk Fransa Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

faruk:

Bu araştırmada çalışlara oy anketi yapılsa akp baraj altı kalır. Sanki tayyip geldi yaptı

Yanıtla306
ZAVALLI TÜRKİYEM:

BAZI MALLAR DA GURUR DUYUYORUM DİYOR. . . ULAN GAVURUN YAPTIĞI ŞEYE HALA MİLLİ DEYİP SEVİNEN MAL İNSANLAR VAR . . . NE KADAR YAZIK

Yanıtla814
pes:

Teşekkürler Fransa. . . siz olmasaydınız askeri istihbaratımız da gelişemezdi. . biliyosunuz biz sadece baklava ve kebapta varız. . önümüzdeki sene pişmaniyeyle çalışan bi roket icat edip fırlatacaz

Yanıtla89
Mert:

Bizim de fizik ve mühendislikte profesörlerimiz var, bunlar ne iş yapıyorlar. Elin adamı üretiyor, bizimkiler de uyuyor. Ne diye çalışacaklar hallerinden memnunlar, karışan eden de yok. Oh keyif te size. Uydurma, çakma çalışmalarla işinizi yürütün. Özelleştirmek lazım üniversiteleri

Yanıtla214
cCc ALP_ER cCc Mobil-ANDROID:

AKEPELİLERİN YORUMLARINI OKURKEN ŞAŞIYORUM 2002 DE OKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ YASAGI DİYE ORTALIGI YIKIYORLARDI BU GÜN OKULLARDA MÜSLÜMAN KIZLARIMIZA BAKMAYA UTANIYORUZ KAFA KAPALI AMA ÜZERİNDE TESETTÜR YOK KAPATMAYI KAFAYLA SINIRLI TUTAN ZİHNİYET.FRANSIZLARIN YAPTIGIYLADA BU KADAR ŞİŞERLER SORUN BUNLARIN ANLAMA KABİLİYETİNDE.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

Yanıtla310
cem etezmobilWeb@haberler.com:

Nedir bu rezillik ya.fransada türk uydusu yapılıyor,bizimkiler milli gururdan bahsediyor.kendini yapıyorsunki kardeşim,gurur duyasın birde TSK nın diyor,askeri diyor ,gizlimiz saklımız kalmadı.MKE -aselsan-tubitak- TUSAŞ - Boğaziçi univ.- ODTÜ -İTÜ kuvvetli bir korsosiyum bu işi halledebilir di..o zaman milli diyebilirdik.

Yanıtla010
adanalımobilWeb@haberler.com:

278 fotoğraf çok düşük bir rakam, portekizin whandntrt uydusu 1373 fotoğraf çekebiliyormuş.

Yanıtla63
hakan Mobil-ANDROID:

helal bize. guzel isler oluyor. motor ve araba fabrikalari olsa muhtesrm olacak. daha dogrusu motor fabrikasi en buyuk eksigimizdir. Keske yapabilsek.

Yanıtla25
veli:

En azindan son 10 senede enorm seyler oluyor ve dahada olacak, keske 10 sene öncesine dek kis uykusundan erken uyanmis olsaydik, bugün cok daha iyi bir yerlerde olurduk, insallah hersey daha güzel olacak.

Yanıtla07
dipnot:

Projenin üstleniciliğini ve yer kontrol istasyonu bölümünü İtalyan Telespazio firması yürütürken, üretim kısmını Thales Alenia Space gerçekleştirdi. Projeye Aselsan, Roketsan ve Tübitak Bilgem doğrudan katılım yoluyla teknoloji transferi sağladı.

Yanıtla15
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title