Haberler

Türk Eximbank 670 Milyon Dolar Tutarında Sendikasyon Kredisi Sağladı

Abone Ol

Türk Eximbank bankalar konsorsiyumundan 1 ve 2 yıl vadeli, 670 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Türk Eximbank bankalar konsorsiyumundan 1 ve 2 yıl vadeli, 670 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Türk Eximbank, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, LTD koordinatörlüğünde, bir bankalar konsorsiyumundan 1 ve 2 yıl vadeli, 670 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu.

Söz konusu krediye ilişkin anlaşmayı, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve katılımcı banka yetkilileri imzaladı. Yapılan açıklamaya göre; bahse konu işlem, 2017 yılı Ağustos ayında gerçekleştirilen sendikasyon kredisine kıyasla daha düşük maliyetle; 1 yıllık Euro dilimi için EURIBOR artı 85 baz puan, 2 yıllık Euro dilimi için EURIBOR artı 150 baz puan ve 1 yıllık Dolar dilimi için LIBOR artı 95 baz puan, 2 yıllık Dolar dilimi için LIBOR artı 160 baz puan faiz oranları üzerinden gerçekleştirildi.

Türk Eximbank'ın sağladığı 670 milyon dolar tutarındaki krediye Avrupa'dan 4, ABD'den 1, Uzak Doğu'dan 9, Türkiye'den 5 ve Körfez Ülkelerinden 5 olmak üzere toplam 24 banka ile finansal kuruluş katılım sağladı. Kredinin yüzde 26'sı 2 yıllık vadede gerçekleşirken, 2 banka, Türk Eximbank Euro Sendikasyonlarına ilk defa katıldı. Sendikasyon işleminde pozitif sonuç alınmasında, Türkiye'ye olan güvenin yanı sıra bankanın son yıllarda hızla büyüyen bilançosuyla bağlantılı olarak geliştirdiği ilişkilerin etkili olduğu bildirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adnan Yildirim Bank of Tokyo Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title