Türk Telekom'un Sahibi Ojer'in Satışı ile 3 Şirket İlgileniyor
Bloomberg News'in konuyla ilgili 2 kişiye dayandırdığı haberine göre, Lübnanlı Hariri ailesi, 4.75 milyar dolarlık kredinin geri ödemesinde temerrüte düşmemek için, Dubai merkezli telekomünikasyon şirketinin satışıyla ilgili görüşmeler gerçekleştiriyorBloomberg News'in kaynaklarına göre,...
Bloomberg News'in konuyla ilgili 2 kişiye dayandırdığı haberine göre, Lübnanlı Hariri ailesi, 4.75 milyar dolarlık kredinin geri ödemesinde temerrüte düşmemek için, Dubai merkezli telekomünikasyon şirketinin satışıyla ilgili görüşmeler gerçekleştiriyor
Bloomberg News'in kaynaklarına göre, Hariri ailesi, Türk Telekom'daki kredi ödemesini gerçekleştirememesinin ardından, Türk Telekom'un ana şirketinin satışıyla ilgili olarak bazı şirketlerle görüşüyor. Hariri ailesinin Türk Telekom'daki payının satışı için 3 şirket ile görüştüğü belirtiliyor. Mevzu bahis kredi ödemelerinin, Haririlerin 2005 yılında Türk Telekom'un çoğunluk payını aldığı döneme ilişkin olduğu belirtiliyor.
Habere göre, Ojer Telekom 4.75 milyar dolarlık kredinin geri ödemesi için çözüm yolu arıyor. Ojer Ekim ödemesi için alacaklıların son ödeme tarihinde ısrarcı olmamasını istiyor. Haberde, Ojer kredisinde 2 bankanın payı bulunduğu belirtiliyor.
SÜRENİN UZATILMASINI TALEP EDİYORLAR
Hariri ailesi kredinin geri ödemesi için hisse satışı gibi seçenekleri değerlendirirken Kasım sonuna kadar sürenin uzatılmasını talep ediyor.
Haririlerin geri ödemekte zorlandığı kredi, 2013 yılında imzalandığında Türkiye tarihinin en büyük sendikasyon kredisiydi. Sendikasyon kredisinde Türkiye'nin en büyük bankalarının yanında Citigroup, JPMorgan Chase ve Deutsche Bank gibi bankalar ile toplam 29 banka bulunuyordu.
2005 YILINDA 6,55 MİLYAR DOLARA SATILMIŞTI
Türk Telekom'un yüzde 55'i, 2005 yılının Kasım ayında 6 milyar 550 milyon dolarla Suudi merkezli Lübnanlı Hariri ailesinin şirketi Ojer Telekom'a satılmıştı. Türk Telekom'da özelleştirmeden sonra oluşan ortaklık yapısına göre Saudi Oger'in yüzde 50 ortağı olduğu Oger Telekom'un hisse oranı yüzde 55, Hazine'nin yüzde 30, yüzde 15 ise halka açık.