Türkiye 75 Milyar Euro'luk Kalıp Pazarına Göz Kırpıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Bursa Endüstri Zirvesi kapılarını açtı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Bursa Endüstri Zirvesi kapılarını açtı. UKUB Başkan Yardımcısı Levent Ganiyusufoğlu, "Dünya kalıp pazarı 75 milyar euro. Türkiye'nin bu alandaki geleşimi hızla sürüyor" dedi.
BTSO ve TÜYAP, Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği, Takım Tezgahları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD), Uluslararası Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), Makina İmalatçıları Birliği (MIB), Bursa Elektrik Teknisyenleri Odası iş birliğiyle düzenlenen "Bursa Endüstri Zirvesi" başladı. Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Bursa Sac İşleme Teknolojileri, Kalıp Avrasya 2015, Otomasyon ile İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları Fuarlarının yer aldığı zirve, 10 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Zirvenin açılış törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve çok sayıda protokol katıldı.
UKUB Başkan Yardımcısı Levent Ganiyusufoğlu, dünya kalıp pazarının 75 milyar euro olduğunu ifade ederek, "Hemen yanı başımızda Avrupa, dünyanın en çok kalıp tüketen bölgesidir. Avrupa'ya en yakın biziz. Önümüzdeki yıllarda Türk kalıpçılık sektörünün daha da artacağına inanıyorum" dedi.
TÜYAP Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Endüstri Zirvesi'nin 5 farklı sektöre büyük değer katacağını ifade ederek, "Bugün 36 ülkeden delegasyon fuara geliyor. İlk 2 gün yabancı heyetler gelecek. Son 2 gün de Türkiye'nin dört bir yanından yerli firmalar fuara gelecek. Bu fuarın hazırlanmasında katkı sağlayan tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız, Türk markasını dünyaya tanıtabilmektir" diye konuştu.
MİB Başkanı Sevda Kayhan Yılmaz, dünyada makine sektörünün hacminin 4 trilyon dolar olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu pastadaki payının sadece yüzde 1 olduğunu kaydeden Yılmaz, "Makine sektörü üretim için çok önemli bir alan. Bu yüzden makine sektörüne pozitif ayrımcılık yaparak önceliklendirilmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni teşviklere yönelik bir dosyayı kamuoyuna açıklamayı planlıyoruz. Sektörümüzün değerli temsilcilerinin beklentilerini aktaracağız" dedi.
Konuşmaların ardından protokol mensupları, Bursa Endüstri Zirvesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 7 ayrı salonda 600'ü aşkın firmanın katıldığı fuarda yabancı alım heyetleri ikili iş görüşmeleri yaptı. Fuara 45 bine yakın iş profesyonelinin gelmesi bekleniyor. - BURSA