"Türkiye İnovasyon Konferansı" 7-8 Aralık'ta Yapılacak
"Türkiye İnovasyon Konferansı" her biri kendi alanında dünya markası olmuş isimleri İstanbul'da buluşturuyor "Türkiye İnovasyon Konferansı" her biri kendi alanında dünya markası olmuş isimleri İstanbul'da buluşturuyor.
"Türkiye İnovasyon Konferansı" her biri kendi alanında dünya markası olmuş isimleri İstanbul'da buluşturuyor "Türkiye İnovasyon Konferansı" her biri kendi alanında dünya markası olmuş isimleri İstanbul'da buluşturuyor. Konferansın Ankara ayağında ise başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan olmak üzere bakanlıkların üst düzey bürokratlarına, ünlü inovasyon gurusu Prof. Clayton Christensen, kamuda inovasyon konulu bir sunum gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin(TİM) ev sahipliği ve Turkcell'in stratejik ortaklığında 7-8 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Türkiye İnovasyon Konferansı" 7-8 Aralık 2011 tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye'nin yaratıcı gücünü kışkırtmak ve her alanda uluslararası rekabette farkındalığını arttırmak amacıyla yapılan konferansın açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak. Blackberry'nin yaratıcısı Mike Lazaridis, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani, dünyaca ünlü inovasyon gurusu Prof. Clayton Christensen, göğüs ve yumurtalık kanserine yol açan geni keşfeden Prof. Mary Claire King, CERN Büyük Hadron Çarpıştırıcısı Projesi'nin lideri Dr. Lyndon Evans ve beyinde anevrizmaya neden olan 3 geni bulan Yale Üniversitesi Beyin Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Murat Günel konferansta konuşmacı olacak.
-2023 HEDEFİNE BÜYÜK KATKI-
Konferans öncesi düzenlenen tanıtım toplantısına, ev sahipliği yapacak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, stratejik ortak Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve organizasyonu gerçekleştiren Ommedya Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özkan katıldı. TİM olarak, "Değişimi gerçekleştirmek ve geleceği tasarlamak" vizyonuyla 2023 ihracat stratejisini hazırladıklarını hatırlatan Büyükekşi, uluslararası rekabet gücünün artması için inovasyonun önemine dikkat çekti. "Bu konferans iş, akademi ve siyaset dünyasını inovasyon çatısı altında buluşturan bir ilk olacak" diye konuşan Büyükekşi, konferansın hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplenilmesinin önemine dikkat çekti.
Büyükekşi, "Ar-Ge ve inovasyon; kalkınma, ekonomiyi büyütme ve cari açığı kapatmanın en önemli yolu. Türkiye ekonomisinin temel çözümü inovatif kalkınma" dedi. TİM olarak, inovasyon konusundaki farkındalığı artırmak ve önce gençlerin kafasındaki değişim ve dönüşüme katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Büyükekşi, bilginin artık tamamen kapitalin önüne geçtiğini ve devletin de Ar-Ge'ye ayırdığı bütçenin astronomik olarak artmasının bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.
-"İNOVASYON TURKCELL'İN DNA'SINDA VAR"-
Konferansın stratejik ortağı Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise konuşmasında, Türkiye'nin ekonomik anlamda son yıllarda kat ettiği mesafeye dikkat çekti. "2023 ihracat hedefinin yanı sıra, önümüzde bu rakamın içinden Türkiye'de kalan katma değeri artırma fırsatı var" diyen Ciliv, daha başarılı bir ekonomi için küresel anlamda rekabet eden şirket ve kurumların artması gerektiğini kaydetti. Ciliv, "Rekabetçi şirketlerin artırılmasının kaynağı, farklılaşma, inovasyon ve yenilikçilik. İnovasyon önümüzdeki süreçte çok önemli bir etken ve biz Turkcell olarak böyle bir konuya destek olmak istedik" dedi.
Son yıllarda en başarılı inovasyon örneği gösteren şirketlerin hep teknoloji alanında faaliyet gösterdiğine vurgu yapan Ciliv, "İnovasyon Turkcell'in DNA'sında var. Bakarsanız biz de iyi bir inovasyon örneğiyiz. 18 yılda sıfırdan bu noktaya geldik" dedi. Ciliv, inovasyonun çok çalışmak ve beraber iş yapabilme sayesinde tetiklendiğini belirtti. Bilgiye, artık herkesin yanında taşıdığı mobil cihazlarla ulaşmasının çok kolay olduğunu belirten Ciliv, "Türkiye'de yaşamak teknoloji anlamında artık dezavantaj değil, avantaj. Genç nüfusumuzun inovasyonun değerini anlayacağını umuyoruz" dedi.
-ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA İNOVASYON HAFTASI OLACAK-
Konferansı organize eden Ommedya Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özkan da, hem TİM'in hem de Turkcell'in yapıları gereği inovatif bakış açısının önemli temsilcileri olduğunu belirtti. "Türk insanının beyni, genetiği inovasyona açık. Bu ilham verici bir durum" ifadelerini kullanan Özkan, kamunun konferansa verdiği büyük desteğe dikkat çekerek; önümüzdeki yıllardan itibaren konferansın daha da gelişeceğini ve içinde fuar da barındıran "inovasyon haftası" organize edileceğini kaydetti.
-Ankara'DA KAMUYA ÖZEL KONFERANS-
Konferansın ilk günü İstanbul'da iş dünyasına inovasyon ile ilgili sunumunu yapacak olan "yıkıcı inovasyon" kavramının sahibi dünyaca ünlü inovasyon gurusu Prof. Clayton Christensen, ikinci gün ise Ankara'ya geçerek, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan olmak üzere, tüm bakanlıkların üst düzey bürokratlarına, kamuda inovasyon, etkinlik ve verimliliğin artırılması konulu bir konferans verecek. Bir ilk olacak bu konferans ile kamunun özel sektörle ve kendi içindeki koordinasyonunun geliştirilmesine katkı hedefleniyor. - Ankara