Haberler

Türkiye Lüksemburg İş Forumu

Abone Ol

Lüksemburg Borsası CEO'su Scharfe: "Lüksemburg Borsası Türk senet sahiplerinin uluslararası piyasalara katılmalarını sağlayacaktır" Lüksemburg Özel Bankacılık Grubu Başkanı Maas: "Gittikçe...

Lüksemburg Borsası Üst Yöneticisi (CEO) Robert Scharfe, Türkiye'den daha fazla firmanın Lüksemburg Borsası'nda listelenmesi çağrısında bulunarak, "Lüksemburg Borsası Türk senet sahiplerinin uluslararası piyasalara katılmalarını sağlayacaktır" dedi.

Türkiye-Lüksemburg İş Forumu kapsamında Luxembourg for Finance (LFF) CEO'su Nicolas Mackel moderatörlüğünde "Lüksemburg'da Türk yatırımcılar için çözümler" başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Lüksemburg Borsası CEO'su Robert Scharfe, panelde yaptığı konuşmada, uzun bir geçmişe sahip olan Lüksemburg Borsası'nın uluslararası sermaye akışlarının kesişme noktasında bulunduğunu söyledi.

Lüksemburg Borsası'nda listelenmenin saygıdeğer bir etiket anlamına geldiğini dile getiren Scharfe, özellikle de Anglosakson borsalarla rekabet içinde olduklarını dile getirdi.

Türkiye'den daha fazla firmanın Lüksemburg Borsası'nda listelenmesi çağrısında bulunan Scharfe, "Lüksemburg Borsası Türk senet sahiplerinin uluslararası piyasalara katılmalarını sağlayacaktır" dedi.

Lüksemburg Fon Endüstrisi Derneği (ALFI) Başkanı Marc Saluzzi de İslami fonların yaygın olarak faaliyete sokulduğu tek Müslüman olmayan ülke olarak dikkati çeken Lüksemburg'ta 5 milyar avroluk İslami fon toplandığını ve bu fonların yöneticilerinin işini kolaylaştırmak adına çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Lüksemburg'un yabancı fon yöneticilerine ve yatırımcılara önemli bir araç kiti sunduğunu ve 70'den fazla ülkeye fonları taşıdıklarını anlatan Saluzzi, "Sizin ekonominizin dışa açılmasını ve yatırım fırsatlarından faydalanmasını sağlayabiliriz" dedi.

"Lüksemburg bir sıçrama noktası"

Garanti Bankası Lüksemburg Şube Müdürü Fouad Rathle ise, Lüksemburglu bir iş adamı olarak Türk bankasıyla asimile olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Son 15 yıllık döneme bakıldığında Lüksemburg'ta önemli gelişmeler yaşandığını belirten Rathle, Lüksemburg'un refah seviyesinin yüksek olduğunu anlattı. Rathle, Lüksemburg'ta farklı milletlerin bir arada yaşayabildiğini ifade ederek, bu ülkede yabancı olmanın bir engel teşkil etmediğini dile getirdi.

Ashmore Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Didem Gordon, Lüksemburg'da kurdukları fon hakkında bilgiler vererek, Lüksemburg'da gelişen bir trend olacağını ve gittikçe Türk varlıkları için daha da ilgi çekeceğini söyledi.

Lüksemburg'un çok iyi bir performans geçmişi olduğuna dikkati çeken Gordon, aynı zamanda çok iyi bir hukuk devleti olduğunu sözlerine ekledi.

Lüksemburg Özel Bankacılık Grubu (PBGL) Başkanı Yves Maas ise, Lüksemburg'da özel bankacılık sektörünün önemine değinerek, sektörün çok büyük değişim geçirdiğini söyledi.

Maas, gittikçe küreselleşen dünyada, bankacılık sektöründe çok daha şeffaflık talebi olduğunu vurgulayarak, yeni ürünler sunulması gerektiğine ve müşterilerin çok daha uluslararası çapta bir hizmet istediklerini belirtti.

Lüksemburg'un Avrupa Birliği'ne üye olduğunu, bu nedenle uluslararası çapta müşterilerinin bulunduğunu dile getiren Maas, "Çok para birimi ile iş yapabiliyoruz. Müşterilerimiz, hangi para birimiyle işlem yapmak istiyorsa, onu kullanabiliyor. Kredi imkanları, ticaret finansmanı ve girişimcilere destek veriyoruz. Bizim için kilit nokta; müşterilere hizmet vermek ve onlara bir takım ürünler sunmak…Lüksemburg'da bizim bankalarımız çok aktif. Burası bir sıçrama noktası" değerlendirmelerini yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Lüksemburg Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title