Haberler

Kriz onları da vurdu! 120 yıllık çay devi iflas bayrağını çekti

Güncelleme:
Abone Ol

120 yıl önce kurulan Türkiye'nin çay devi Tirebolu 42 küresel boyuttaki ekonomik krize daha fazla dayanamadı. İflasın eşiğine gelen çay şirketi Tirebolu 42 için konkordato kararı veren İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi alacaklıların alacaklarını bildirmesi için 15 gün süre tanıdı.

Küresel ekonomik kriz çok sayıda şirketin kepenk kapatmasına neden olurken son olarak Giresun menşeli önde gelen çay şirketi Tirebolu 42 mali sıkıntılar sebebiyle iflasın eşiğine geldi.

120 YILLIK ŞİRKET İFLASIN EŞİĞİNDE

Kuruluşu 1905 yılına dayanan Tirebolu 42 şirketi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusu yaptı. Son ekonomik krizler, firmayı iflasın eşiğine getirdi.

Türkiye'nin 120 yıllık çay devi Tirebolu 42 iflasın eşiğinde! Mahkeme konkordato kararı verdi

MAHKEME KONKORDATO KARARI VERDİ

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında konkordato kararı vererek, alacaklıların alacaklarını bildirmesi için 15 gün süre tanıdı.

Konkordato komiserliği, alacak bildirimlerinin belirtilen ofis adresine belgelenerek bildirilmesi gerektiğini, 15 gün içinde yapılmayan bildirimlerin dikkate alınmayacağını, konkordato sürecinin, firmanın mali durumunu düzeltmek ve alacaklılara ödeme planı sunmak amacıyla başlatıldığını belirtti.

Tirebolu 42, konkordato süreciyle yeniden yapılanma ve borçlarını ödemeyi hedefliyor. Alacaklılar, 15 gün içinde belgeleriyle alacak bildirimlerini yapabilirler.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

İş Dünyası İstanbul Tirebolu Ekonomi Türkiye Finans Çay İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (58)

Kadir İzci:

Birer birer kapanıyor tüm firmalar yakında bu iktidar yüzünden ülkemizinde kepenklerini kapanır gibi .

Yanıtla180533
YalancıSavar:

Yeni açılanlara bak... Adamlar vergi borcunu sıfırlamak için iflas bayrağını açıp gidip yeni fabrika kuruyor

822
Özgür Sevindik:

20 yıldır kapan firmalar maliye vergi denetimine girincemi kapanmaya zarar etmeye başladı hepsi vergi kaçırıp paraları akladılar

017
Birşey demedimki:

Pirinç, buğday, müşiri, nohut, fasulye, ayçiçeği yağı vs vs hepsi ithal. Veririz milyon dolar çay da ithal ederiz... Nasılsa Türk üreticiler ve firnalar önemli değil.

48
Güven önemlş:

bence de

06
Doğuş:

Sorsan kriz yok derler. Dış gucler))

11
Sekko FX:

Oy veren arkadaşlar canınız yanmiyor demi ezanlar susmayacak vatanı bolemeyecekler degilmi ??

Yanıtla176421
Evvab:

git önce konkordato neymiş kimler neden alıyormuş bu kararı öğren sonra gel. iflas etmek başka birşey konkordato ilan etmek başka birşey.

215
Ersin Aktaş:

Çaykur rizeden daha iyi caydi vay arkadaş

Yanıtla50373
I Bor :

Merak etmeyiin, yeni sahibi yakında ortaya çıkar.

Yanıtla25218
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title