Haberler

Dünyadaki En Temiz ve Sürekli Enerji İçin Türkiye Düğmeye Bastı

Güncelleme:
Abone Ol

En temiz enerji üretim biçimi olarak kabul edilen deniz üstü rüzgar gülü çiftliği Türkiye'ye de kurulacak. İlk projenin 2016'da başlayıp 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Türkiye'nin ilk Deniz Üssü Rüzgar Çiftliği projesi 2016 yılında başlayıp 2025 yılında tamamlanacak. Proje sayesinde Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 40'ı karşılanacak.

TÜRKİYE'YE DENİZ ÜSTÜ RÜZGAR GÜLÜ ÇİFTLİĞİ

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Türkiye'nin ilk Deniz Üstü Rüzgar Çiftliği Standartları'na ilişkin değerlendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Rektörlük binası senato odasında yapılan toplantıya, Türkiye Enerji Bakanlığı yetkilileri, Türk Standartları Enstitüsü ve Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bölümü'nden üst düzey yetkililer, Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nden görevliler, ODTÜ ve İTÜ'den öğretim görevlileri ve şirketlerden yöneticiler katıldı. Toplantıda, Türkiye'nin henüz kullanılmamış 40 GW'a yakın çevre dostu rüzgar enerjisi potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekildi. Projenin ilk aşaması yaklaşık iki yıl sürecek. Sonrasında ise Türkiye'nin sahil şeridi hakkında ayrıntılı bir araştırma yapılacak ve ihaleyi alan kuruluşlar 800 MW'lık üç adet deniz üstü rüzgar çiftliği inşa edecek.

"2016 YILINDA BAŞLAYACAK"

Toplantıda konuşan Türkiye Deniz Üstü Rüzgar Çiftlikleri Teknik Standartları Koordinatörü Kamran Khalid Ghouri, Türkiye'nin havacılık yöntemlerini kullanarak, Birleşik Krallık ile İskandinav ülkelerinden deneyimli ortaklarla yapılacak işbirliği sayesinde, projeyi başarıyla tamamlayacağını söyledi. Projenin 2016 yılında başlamasını öngördüklerini kaydeden Ghouri," Projenin, 2025'te tamamlanmasını bekliyoruz. Bu sürecin sonunda bütün Antalya bölgesi elektrik enerjisi ihtiyacını karşılama konusunda kendi kendine yeter bir duruma gelecek. Üstelik, 6 binden fazla kişiye de endüstri alanında istihdam sağlanacak. Böylece, Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası da değişecek. UAÜ, ODTÜ ve İTÜ gibi üniversiteler de, deprem yükü ve yüzer temel tabanları gibi ciddi sorunların çözümünde destek vermek amacıyla projeye dahil olacak. Proje, güneş enerjisinden elektrik üretimi gibi başka projeleri de tetikleyecek. Rüzgar gücüyle üretilecek enerji sayesinde ise güney bölgesisinin tamamı, elektrik üretimi bakımından tamamen kendi kendine yeter bir duruma gelecek" diye konuştu.

PROJENİN MALİYETİ

Projenin 2 milyar Euro'ya malolması bekleniyor. Proje kapsamında 8 ile 9 bin arasında rüzgar tribünün kullanılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Üniversitesi Enerji Bakanlığı Birleşik Krallık Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (41)

Keşke Yetse:

Nükleer, Hes vb ne karşı olanlar rüzgar ve güneş en. den bahsediyor (ki yeteceğini bilsem en ateşli savunucusu ben olurdum). Fakat acı gerçek şu ki; her ikisi de Verimlilik anlamında şu anki teknolojiyle bile çok düşük seviyede, ve bu gibi kaynaklar şu an için ancak ''takviye'' olabilir. Maalesef bunları en çok uygulayan ülkeler dahi açıkça itiraf ediyor. (Yapılmasın anlamında söylemiyorum, fakat daha her ikisinin de çok gelişmeye ihtiyacı var, alternatif olabilmek için). .

Yanıtla450
çevre:

ihtisasını öğrenebilirmiyim acaba ben bu işle ilgili bir bölümü bitirdm ve yenilenebilir enerjide yuksek lisans yapıyorum. bu kanıya nasıl vardınız acaba. türkiyenin 1 gunluk ruzgar ve guneş enerjisi potansiyeli yıllık enerjı ıhtıyacından fazla. saygılar.

383
Verimlilik:

Rüzgar ve Güneş en. potansiyeli tabii ki var. Teorik olarak; tamamını kullandığımız farzedildiğinde. . . Ben ''Verimlilik'' fayda - maliyet den bahsetmiştim. . Örn. Güneş enerjisi panelleri bile yüzde 20 ler civarında hala . . . Yabancı kaynaklara dahi başvurabilirsiniz; google açık. . . Ve bir yıllık enerji ihtiyacı için kaç türbin, kaç hektar panel ve kaç yüz Milyar $ kurulum masrafı gerektiğini de yazarsanız sevinirim. . . Tabii hepimizin sevdiği çevrenin nasıl güzel görüneceğini de. . . ( İng. İşletme)

036
inşallah olmaz:

İnşallah başarılı olmaz bu devlet halktan bide rüzgar vergisi alır

Yanıtla411
ANADOLUM58:

Ülkemi sever oldum, avrupada hayat zorlaştı, bir an önce yapın. fransa ve almanya rüzgarı az ama çok üretim yapabiliyolar. neden bizdede olmasınki, siyaset yapmıyorum ve sevmiyorum ama iyi şeyler olduğunuda görüyorum yalan söylemem ben.

Yanıtla131
Hayret, Hiç Yorum Yok:

Hemen yazalım o zaman: Akepe, Bilal, Saray, Gemicik, Tayyip, Küçük enişte, Makarnacı, Koyun . . .

Yanıtla127
VATANSEVER:

biz de yazalım, büyük harfle HAŞHAŞİ :))

20
MERT HAKIKAT:

ÜLKEMİZDE HALEN GEZİZEKALI ZİHNİYETTE PROVAKATÖRLER OLDUĞU SÜRECE ELEKTRİKTE ÜRETEMEYİZ HAVAALANIDA MARMARAYDA YHT VB DE YAPAMAYIZ. ÇÜNKÜ BU ZEKADAKİLER MİLLİYETÇİLİK DÜŞMANI DIŞ GÜÇ UŞAĞI GERİCİ KALKINMAYA MUHALİF AHMAKLARDIR.

Yanıtla025
ccc:

Putin gazını şimde ne yapacak merak ediyorum mutfağa gidip gazı açıp kendini intihar etsin başka bir işine yaramaz

Yanıtla513
MERT HAKIKAT:

10000 RÜZGAR GÜLÜ YILDA 52MİLYAR KWH ELEKTRİK ÜRETİR VE GÜNLÜK 142, 5 MİLYON KWH EDER. YILLIK DEĞERDE 15, 6 MİLYAR TL DEMEKTİR. HESAP BİLMEDEN KARALAMA AHLAKSIZLIKTIR. KİMSEYİ KANDIRMA HAKKINA SAHİP DEĞİLSİNİZ. . !

68
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title